28/03/2024

Ο λόγος που ξεκίνησε το μποξ η Laila Ali δεν είναι αυτός που νομίζεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί πως ο λόγος που ξεκίνησε το μποξ η κόρη του Muhammad Ali ήταν ο πατέρας της! Κι όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο αφού σε μία παλαιότερη συνέντευξη της, αποκαλύπτει πως ο αείμνηστος πυγμάχος την απέτρεψε!


Με 24 αγώνες, όλους αήττητη, η Laila Ali αποσύρθηκε το 2007 με ψηλά το κεφάλι. Αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες για το γεγονός που την ώθησε στο μποξ, αποκάλυψε πως η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσει ήταν μία γυναίκα στην τηλεόραση!

«Πολλοί νομίζουν πως ξεκίνησα λόγω του πατέρα μου. Δεν είχα ιδέα ούτε πως θα μπω μέσα στο ρινγκ μέχρι που είδα μία γυναίκα να πυγμαχεί στην τηλεόραση. Ήταν  γεμάτη αίματα και τότε είπα πως αυτό πρέπει να κάνω.

Είμαι γεννημένη γι’αυτό!Όταν ο πατέρας μου κατάλαβε πως ασχολούμαι με το μποξ, με ρώτησε αν ήθελα πραγματικά να το κάνω. Προσπάθησε να με σταματήσει ωστόσο δεν τα κατάφερε». 

Η Laila Amaria Ali είναι γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1977. Είναι Αμερικανίδα πυγμάχος που αγωνίστηκε την περίοδο 1999 με 2007. Αποσύρθηκε αήττητη έχοντας στην κατοχή της τίτλους όπως η  WBC, WIBA, IWBF και IBA στην κατηγορία middleweight και heavyweight.