29/03/2024

Ο διεθνής προπονητής πυγμαχίας Δ.Παπάζογλου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Σεμινάριο πυγμαχίας της EUBC

Στο Ασσίσι της γειτονικής Ιταλίας βρέθηκε ο προπονητής μας Δημήτρης Παπάζογλου εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Πυγμαχίας EUBC Schoolboys Boxing Training and Boxing Wellness in Gyms!

Το σεμινάριο έλειξε με τελετή βραβευσης των επιτυχόντων, ανάμεσά τους και ο Διεθνής μας προπονητής ΑΙΒΑ 1 star Δημήτρης Παπάζογλου, από τον πρόεδρο της EUBC, Franco Falcinelli ο οποίος έδωσε προσωπικά τα διπλώματα στους συμμετέχοντες. Στην τελετή παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Ιταλικής Πυγμαχικής Ομοσπονδίας, κύριος Alberto Brasca και ο πρόεδρος της Ουγγρικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κύριος Cstonyi.

Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν διπλός. Η εξάπλωση και η ανάπτυξη του αθλήματος της πυγμαχίας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες με την ανάλυση και παρουσίαση μοντέρνων τεχνικών προώθησης της πυγμαχίας στα σχολεία και κέντρα άθλησης (Fitness Clubs).

Οι μοντέρνες αυτές προσεγγίσεις προς το αθλημα της πυγμαχίας έχουν αρχίσει και αλλάζουν τον τρόπο που βλάπαμε την πυγμαχία μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας απο τους δασκάλους στο σχολείο, τους καθηγητές φυσικής αγωγής και προχωρώντας προς την κοινότητα, την κοινωνία και τους πολιτικούς και δημοτικούς φορείς. Η συνεχής και προοδευτική εκπαίδευση για τον ρόλο της πυγμαχίας στα σχολικά ιδρύματα, θα αποτελεσει μεγάλο πλεονέκτημα τόσο στους τοπικούς συλλόγους όσο και στην βελτίωση της κοινωνίας. Ο ρόλος των συλλόγων πυγμαχίας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι καίριος αφού θα συμπληρώνει και θα υποστηρίζει τα σχολεία και την ερασιτεχνική και πρώιμη δραστηριότητα με την πυγμαχία στα πρώτα αυτά στάδια ενασχόλησης με το άθλημα.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ειδικευμένοι στους παραπάνω τομείς από την Μ.Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρωσσία και Κουβα χώρες οι οποίες μοιράστηκαν το υψηλό επίπεδο γνώσεων και εξειδίκευσης που έχουν τόσο στο πρακτικό τόσο και θεωριτικό μέρος πάνω στο θέμα. Υπήρξαν αντιπρόσωποι από Ελλάδα, Ρουμανία, Αγγλία, Γερμανία, Κροατία, Νορβηγία, Φιλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γαλλία.