24/04/2024

Ο άλλος άνθρωπος που κέρδισε τον Floyd Mayweather….

Σήμερα λογικά, λίγο έως πολύ, όλοι οι της πυγμαχίας γνωρίζουν για τον Βούλγαρο πυγμάχο Σεραφίμ Τουντόροφ που κέρδισε τον Mayweather στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντα το 1996. Ο Floyd αμφισβητεί την απόφαση αυτή και μαζί του και οι ιστορικοί του μποξ ενώ ο ίδιος ο Βούλγαρος παραδέχεται σήμερα την μεγάλη πιθανότητα να έγινε κάτω από το τραπέζι που επηρέασε τους κριτές.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι λίγους μήνες νωρίτερα, ο Μayweather έχασε για άλλη μια φορά στα trials της Αμερικάνικης Ολυμπιακής ομάδας από τον μέχρι τότε συγκάτοικο του για πολλά χρόνια Augie Sanchez. Μια ήττα που όχι μόνο δεν αμφισβητεί ο Floyd αλλά υπάρχει και το φωτογραφικό στιγμιότυπο που επιβεβαιώνει ο αποτέλεσμα. Έτσι ο Sanchez θεωρείται ανεπίσημα ο τελευταίος άνθρωπος που κέρδισε στα ίσα τον Mayweather.

Σήμερα ο Floyd φυσικά προετοιμάζεται για την μεγαλύτερη μάχη της καριέρας του, που αναμένεται να του αποφέρει το αστρονομικό ποσό των 180 εκατ. δολαρίων. Στην ίδια πόλη, λίγα τετράγωνα μακριά ο Sanchez είναι προπονητής στο μικρό γυμναστήριο της οικογένειας της γυναίκας του. Τότε, παρά τη νίκη του επί του Floyd και για πρώτη φορά στην ιστορία των trials, αντί για μια νίκη, χρειαζόταν τουλάχιστον 2 νίκες σε μια σειρά 3 παιχνιδιών και μετά το πρώτο, ο Floyd έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση.

Οι δύο τους είχαν μέχρι τότε πολύ καλές σχέσεις αφού ξεκίνησαν σε διαφορετικές κατηγορίες και γυρνούσαν με την εθνική ομάδα όλη τη χώρα παίζοντας σε τουρνουά. Όταν ο Mayweather πήρε αρκετό όγκο και τον έφτασε, η σχέση τους αν και δεν χάλασε τελείως, πέρασε σε τυπικό επίπεδο. Μετά τους Ολυμπιακούς και οι δύο τους ξεκίνησαν ταυτόχρονα επαγγελματική καριέρα στην Top Rank (που είναι τώρα ο Pacquiao) αλλά 28 αγώνες μετά, ο Floyd ήταν αήττητος και ο Sanchez με τρεις ήττες αποσυρόταν από την ενεργό δράση.

Διαβάστε το εξαιρετικό αφιέρωμα των New York Times