27/04/2024

Οφέλη μίας προπόνησης πυγμαχίας ή kickboxing από το Fight Academy

efs-websitebanner-adv

Είναι ένας καλός μήνας για να επιλέξει ο εκάστοτε γονιός για το που θέλει να στρέψει το παιδί του όσον αφορά την εκγύμναση του που είναι εφόδιο για την υγεία του. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Βασίλη Οικονόμου, επικεφαλής του Fight Academy:

Στο παιδικό τμήμα στη σχολή του Fight Academy, μπορούν να ενταχθούν παιδιά από 5-12 χρονών. Ο κυριότερος στόχος του τμήματος αυτού είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από το άθλημα της πυγμαχίας και του Kick Boxing. Με τέσσερις εβδομαδιαίες προπονήσεις η αθλητική και πνευματική εξέλιξη των παιδιών είναι πολύ σύντομη. Η προπόνηση γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις  250τ.μ. με καθαρό εκμεταλλεύσιμο προπονητικό χώρο 200 τ.μ. και ευρύχωρα αποδυτήρια ανδρικά και γυναικεία. Περιλαμβάνει τεχνικές του αθλήματος, τεχνικές αυτοάμυνας καθώς και ασκήσεις με όργανα ή παιχνίδια που βοηθούν στην ψυχοσωματική & ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Οφέλη που κερδίζει το παιδί μέσα από την προπόνηση πυγμαχίας & Kick Boxing

Τα οφέλη που κερδίζει το παιδί μέσα από την προπόνηση πυγμαχίας & Kick Boxing είναι πολλά και δεν είναι μόνο σωματικά. Το παιδί θα φτιάξει μια πολύ καλή φυσική κατάσταση δυναμώνοντας το σώμα του, αναπτύσσοντας ευλυγισία και δημιουργώντας μια πολύ καλή βάση για έναν υγιή οργανισμό. Επίσης θα αναπτύξει ψυχοκινητικές δεξιότητες με αποτέλεσμα τη γρήγορη και σταθερή ψυχοσωματική ωρίμανση. Θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, πειθαρχία και συγκέντρωση.

Γιατί να επιλέξω το Fight Academy

Στο Fight Academy ο δάσκαλος χτίζει πραγματικές σχέσεις επικοινωνίας με τον μαθητή και αναγνωρίζει τυχόν προβλήματά του στην καθημερινότητα (όπως στο σχολείο και στις παρέες του). Βοηθάει με συμβουλές, όπου χρειαστεί ενημερώνει τους γονείς, και ασκεί εποικοδομητική κριτική ή επιβραβεύει για τα επιτεύγματα του. Ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ένα παιδί που το «πειράζουν» συνέχεια στο σχολείο και νομίζει ότι αυτό φταίει για ό,τι του συμβαίνει, ένα «κακό» παιδί μαθαίνει να σέβεται τον εαυτό του, τους άλλους και διαχειρίζεται καλύτερα συγκρούσεις (εσωτερικές και εξωτερικές).

Έτσι στο Fight Academy η πυγμαχία & το Kick Boxing διδάσκονται ως συστήματα αξιών που μεταδίδονται στα παιδιά, ώστε να μετατρέπουν τις αρνητικές καταστάσεις της καθημερινότητας σε θετικά μαθήματα ζωής.

 

mallios2-768x230