24/04/2024

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη νίκη του Pacquiao επί του Marquez

O Manny Pacquiao και ο Juan Manuel Marquez έχουν μια μεγάλη κόντρα που κράτησε πολλά χρόνια και 4 μάχες. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν τον Μάιο του 2004 όπου ο φρέσκος από το νοκ άουτ επί του Barrera Pacquiao διεκδίκησε τις featherweight ζώνες WBA και IBF του Μεξικανού αντιπάλου του.

Ο Marquez ξαφνιάστηκε από το δυνατό ξεκίνημα του Pacman και δέχθηκε 3 νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ανακάμψει και να κερδίσει αρκετούς από τους επόμενους και στο τέλος και οι δύο πυγμάχοι πίστευαν ότι κέρδισαν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία και πολλοί το αμφισβήτησαν και από τις πλευρές. Μάλιστα ένας από τους κριτές παραδέχθηκε ότι έκανε ένα λάθος που αν το διόρθωνε θα έδινε την νίκη στον Pacquiao.

Το πρώτο όμως ξεκαθάρισμα ήρθε 4 χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου του 2008 με μια ακόμη κοντινή μάχη όπου δύο κριτές την έδωσαν στον Manny και ένας στον Marquez. Μετά το τέλος του αγώνα ο Marquez ζήτησε αμέσως ρεβάνς και ο promoter έκανε πρόταση 6 εκατομ. δολαρίων στον Pacquiao αλλά αυτός αρνήθηκε αφού αμέσως μετά ανέβηκε κατηγορία κιλών.

Fightsports TV: Το ελληνικό κανάλι για… πολύ ξύλο! Δείτε τώρα τις καλύτερες μάχες, εκπομπές, συνεντεύξεις και Vlogs για τα μαχητικά αθλήματα!

Με αυτή του τη νίκη ο Pacquiao έγινε ο πρώτος Ασιάτης πρωταθλητής της πυγμαχίας σε 4 διαφορετικές κατηγορίες βάρους.

Η τρίτη μεταξύ τους μάχη έγινε το 2011 όπου ο Pacquiao κέρδισε τρίτη κοντινή απόφαση εν μέσω του γιουχαρίσματος του κοινού αλλά και την κριτική κάποιων δημοσιογράφων. Μετά τον αγώνα όμως τα επίσημα στατιστικά έδειξαν ότι ο Φιλιππινέζος επικράτησε του αντιπάλου του σε κάθε κατηγορία.

Τελικά, ένα χρόνο μετά ο Marquez θα πάρει επιτέλους την εκδίκησή του κερδίζοντας με ένα φοβερό ΚΟ!