19/04/2024

Οκτώ Έλληνες μαχητές που οι μετοχές τους ανεβαίνουν στο…μαχητικό χρηματιστήριο

Οι τελευταίες νίκες των Ελλήνων μαχητών στο εξωτερικό δεν είναι τυχαίες. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των ίδιων και των προπονητών τους που έχουν όραμα να δουν τους μαχητές τους στην κορυφή.


Το να κερδίζεις αγώνες εκτός έδρας είναι κάτι πολύ δύσκολο, ειδικότερα όταν αντιμετωπίζεις μαχητές που στην Ευρώπη ζουν από αυτό που κάνουν σαν επάγγελμα.

Από την άλλη η χώρα μας αντιπαρατάσσει ταλέντο και μεράκι που φαίνεται ικανό να τους οδηγήσει στην δόξα. Πάμε να δούμε τις μετοχές των μαχητών που έχουν ανέβει κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό.

Γιάννης Σκορδίλης

Θεωρούμε πως η κατάκτηση τετράδας στο εξωτερικό δεν είναι κάτι εύκολο. Το έκανε ο Γιάννης Σκορδίλης στο Road to Glory και πιθανόν να γίνει ο δεύτερος μαχητής που θα μπει για να αγωνιστεί στο Glory.

Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο και υπάρχει λόγος που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια μέχρι τον Γιάννη Στοφορίδη. Το promotion δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες μαχητές, όμως φαίνεται πως αλλάζει η εικόνα τον τελευταίο καιρό με τις μεγάλες νίκες που έχουν πετύχει οι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη. Στα έξτρα βέβαια πως ο Κερκυραίος ξενιτεύτηκε για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα που αυτό μετράει από μόνο του.

Γιάννης Στοφορίδης

Η νίκη του επί του Tok στο Enfusion δεν είναι κάτι που μας εξέπληξε. Ο Γιάννης Στοφορίδης δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει εκτός έδρας κι αν απελευθερώσει τον παιχνίδι του στο 100% θα πετύχει σπουδαία πράγματα και μία μέρα ίσως πρωταγωνιστήσει και σε main event του Glory. Μέχρι τότε κρατάμε την παρουσία του στο κορυφαίο kickboxing promotion, καθώς άνοιξε το δρόμο και για άλλους Έλληνες που θα τον ακολουθήσουν στο Glory και έκανε γνωστό πως υπάρχουν Έλληνες μαχητές έτοιμοι για υψηλό επίπεδο.

Σταύρος Εξακουστίδης

Είναι ένας από τους πιο έμπειρους μαχητές της λίστας και κατάφερε να πετύχει μία τεράστια νίκη στην ιστορική διοργάνωση του Κ-1. Ο Σταύρος Εξακουστίδης έχει πετύχει πολλές μεγάλες νίκες εκτός έδρας και πάντα με εντυπωσιακό τρόπο. Το promotion τον θέλει άμεσα και για νέο αγώνα και μπορεί να μην αργήσει η στιγμή που θα παίξει για την ζώνη και ίσως να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα την κατακτήσει.

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου

Ήταν εκτός για αρκετό καιρό αλλά απέδειξε στο Enfusion πως η τέχνη δεν ξεχνιέται. Ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου είναι απόλυτος επαγγελματίας με στρατηγική και πλάνο τόσο στο παιχνίδι του όσο και στον προγραμματισμό. Όταν δεν νιώθει πως είναι έτοιμος να παίξει, δεν παίζει. Όταν νιώσει έτοιμος το κάνει, όπως στο Enfusion και παρά το ότι συνδυάζει την προπονητική με την αγωνιστική δράση, τα καταφέρνει περίφημα.

Αντώνης Αρμενατζόγλου

Για εμάς η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ο Αρμενατζόγλου. Ήρθε από το πουθενά και κατάφερε κάνει δύο τρομερά διπλά με αποτέλεσμα να παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Ο Αντώνης Αρμενατζόγλου είναι ταλαντούχος αθλητής, με δυνατή ομάδα από πίσω να τον στηρίζει. Αν συνεχίσει να δουλεύει μεθοδικά και με ζήλο, υπάρχει πλέον άλλο ένα δυνατό χαρτί για το ελληνικό kickboxing που μεσουρανεί.

Αλέξης Σαββίδης

Ο Έλληνας MMAer είναι φορμαρισμένος και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει. Κερδίζει ακόμα και σε αγώνες kickboxing, φαίνεται πως έχει βελτιωθεί και είναι έτοιμος να πάρει ένα μεγάλο παιχνίδι στο εξωτερικό. Στον Αλέξη Σαββίδη έλειπε η εμπειρία στα πρώτα παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας και ο αυτοέλεγχος. Έμαθε πως να κοντρολάρει τον εαυτό του, παίζοντας πλέον έξυπνα και οι νίκες ήταν αναμενόμενο να έρθουν.

Γιάννης Παλαιολόγος

Παίρνει δύσκολα παιχνίδια και συχνά έχει ατυχίες με τραυματισμούς αντιπάλων. Είναι «στρατιώτης» όμως και το απέδειξε με το διπλό στο Spartan Fight όπου κέρδισε και μάλιστα επιβλητικά. Βάζει παιχνίδια στα πόδια του και αυτό τον έχει βοηθήσει να είναι πιο ώριμος σε κάθε ματς. Είναι ένας από τους αθλητές που θέλεις να βλέπεις αγωνιζόμενο γιατί τα δίνει όλα.

Στέλιος Παπαδόπουλος

Τελευταίο αφήσαμε τον Έλληνα Ρόκι που κάνει πράγματα και θαύματα στην Αμερική. Χτίζει σταδιακά το ρεκόρ του κάνοντας καλές εμφανίσεις και παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Το ταλέντο του Στέλιου Παπαδόπουλου το πιστεύαμε από την πρώτη μέρα της ύπαρξης αυτού του σάιτ. Έχουμε δικαιωθεί πανηγυρικά, όμως την τεράστια επιτυχία πιστώνεται ο ίδιος που κυνηγάει το όνειρο του στην ξενιτιά και αντιμετωπίζει θηρία για να φτάσει στην κορυφή.