25/04/2024

Οι φοβερές «παγίδες» που στήνει ο Mayweather στους αντιπάλους του

Ο Αμερικανός είναι για πολλούς ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών και όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς το ρεκόρ και τους τίτλους που κατέχει.


Ο Floyd Mayweather είναι…σταθμός για την παγκόσμια πυγμαχία και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το στυλ του. Ένα στυλ που εμπνεύστηκε ο πατέρας του αλλά τελειοποίησε εκείνος. Ο Money συνήθιζε να στήνει «παγίδες» στους αντιπάλους και  στην πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν αποτελεσματικός.

Το timing που είχε στις απαντήσεις του και η αμυντική του συμπεριφορά, είναι άξια αναφοράς. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε μερικές τέτοιες περιπτώσεις. Με τον Maidana για παράδειγμα, το τρικ με το κεφάλι που συνήθως χρησιμοποιεί έπιασε την πρώτη φορά αλλά ο Αργεντινός την δεύτερη εντέχνως δεν έπεσε στην «παγίδα».

Ο Mayweather έδινε το κεφάλι στους αντιπάλους που τον θεωρούσαν ευάλωτο και επιχειρούσαν επιθέσεις.  Τότε τραβούσε το σώμα του προς τα πίσω και άμεσα έδινε απαντήσεις. Ο Maidana όμως παρά λίγο να ρίξει τον Mayweather, με ένα χτύπημα για τα…μάτια και ένα δεύτερο που προσγειώθηκε στο κεφάλι. Πολύ αποτελεσματικό όπως φάνηκε αφού ζάλισε τον Αμερικανό.

Στην συνέχεια του βίντεο ο Mayweather εξηγεί με ποιο τρόπο κατά την διάρκεια της πίεσης, καλύπτει τα νώτα του και χτυπάει άμεσα. Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο.