28/03/2024

Οι τέσσερις καλύτεροι πυγμάχοι και οι τέσσερις καλύτεροι MMAer του πλανήτη

Έχουμε διανύσει το μισό του 2019 και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν αλλάξει πολλά στα rankings των κορυφαίων pound for pound του πλανήτη στα πιο δημοφιλή μαχητικά σπορ, όπως η πυγμαχία και οι μικτές πολεμικές τέχνες. 


Πάμε να δούμε τους τέσσερις καλύτερους μποξέρ σε όλα τα κιλά, σύμφωνα με το Ring Magazine:

Vasyl Lomachenko:

Ο Ουκρανός είναι πρωταθλητής WBA και WBO με ρεκόρ 13-1 και βρίσκεται στην πρώτη θέση των pounds for pounds για 159 εβδομάδες. Φέτος έχει δώσει έναν αγώνα με τον Anthony Crolla και τελείωσε όπως συνηθίζεται με νοκ άουτ.

Τerence Crawford

O Aμερικανός κατέχει τον τίτλο WBO και είναι αήττητος με ρεκόρ 35-0.Βρίσκεται σε αυτή την θέση για 217 εβδομάδες και έχει δώσει ήδη ένα ντέρμπι με τον Amir Khan το οποίο κέρδισε επιβλητικά με ΤΚΟ. Ο Crawford «αθόρυβα» είναι ένας από τους καλύτερους μποξέρ της σύγχρονης εποχής.

Canelo Alvarez

O Μεξικανός είναι κάτοχος τριών τίτλων(IBF, WBA,WBC) και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Ο Canelo Alvarez έβαλε τον εαυτό του σε κίνδυνο όταν αποφάσισε να παίξει με τον Daniel Jacobs αλλά βγήκε αλώβητος και παραμένει ο κορυφαίος middleweight κατηγορία. Μοναδική του ήττα από τον Floyd Mayweather.

Νaoya Inoue

Ο Ιάπωνας είναι ένα φαινόμενο και πρωταθλητής της IBF. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση των…καλύτερων για 96 εβδομάδες. Έχει 16 νοκ άουτ σε 18 παιχνίδι και ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό του στυλ. To 2019 «καθάρισε» τον Emmanuel Rodriguez και συνεχίζει το σερί του.


Η λίστα των κορυφαίων στις MMA σύμφωνα με το UFC:

Daniel Cormier

O Aμερικανός όσο δεν παίζει ξανά με τον Jon Jones δεν τον…κουνάει κανείς από την πρώτη θέση. Το 2019 δεν έχει κάνει παιχνίδι, αλλά το 2018 έκανε τρεις νίκες που τον κρατούν πρώτο. Η αλήθεια είναι πως αν σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπήρχε ο Jones, δεν θα είχαμε την παραμικρή αμφιβολία πως είναι ο κορυφαίος.

Jon Jones 

Για πολλούς ο καλύτερους fighter του πλανήτη βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Cormier. Αν εξαιρέσει κανείς τα λάθη που έχει κάνει εκτός κλουβιού, μέσα στο κλουβί μοιάζει ο απόλυτος μαχητής.Φέτος έχει κερδίσει ήδη τον Anthony Smith και ψάχνει να βρει έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Khabib Nurmagomedov

Η τρίτη θέση του ανήκει δικαιωματικά και ίσως αν πετύχει την νίκη με τον Dustin Poirier να ανέβει κι άλλο. ο Nurmagomedov έχει 27 αγώνες αήττητος, είναι ο απόλυτος πρωταθλητής της lightweight κατηγορίας που φαίνεται να είναι η πιο ανταγωνιστική κατηγορία στο UFC.

Εκείνος όμως το έχει κάνει…μονόλογο και κάθε φορά που θα αγωνιστεί θεωρείται δεδομένη η νίκη.

Το 2019 δεν έχει παίξει και πάει τον Σεπτέμβρη στο Άμπου Ντάμπι για να κρατήσει τα σκήπτρα.

Henry Cejudo

Έχει κάνει καταπληκτική πορεία ο Henry Cejudo και είναι το νέο πρόσωπο στην λίστα. Ο πρωταθλητής της flyweight κέρδισε όλα τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας(Dillashaw, Johnson) και ήταν πιστός στο ραντεβού του με την νίκη και το 2019 απέναντι στον Moraes.

Το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό και είναι ο πιο βελτιωμένος MMAer, μαζί με τον Poirier αυτή την στιγμή.