18/04/2024

Οι πέντε κορυφαίοι πυγμάχοι όλων των εποχών στο Μεξικό

Μία πηγή πρωταθλητών αποτελεί το Μεξικό για το άθλημα της πυγμαχίας, καθώς κατά καιρούς έχει αναδείξει ιερά τέρατα. 


Σήμερα γνωρίζουμε όλοι τα επιτεύγματα του Canelo Alvarez αλλά ιστορικά υπήρξαν ακόμα μεγαλύτεροι αθλητές. Πάμε να δούμε την λίστα.

Julio Cesar Chavez

Ο Julio Cesar Chavez αγωνίστηκε από το 1985 μέχρι το 2015. Ήταν ο καλύτερος pound for pound της εποχής με το μεγαλύτερο σερί νικών 89 αγώνων! Έκλεισε την καριέρα του με μόλις μία ήττα.

Κέρδισε μερικούς από τους σπουδαιότερους μαχητές όπως οι Meldrick Taylor, Hector Camacho, Pernell Whitaker και Oscar De La Hoya. Ξεχώριζε για τα χτυπήματα στο σώμα που τον άφησαν στην ιστορία ως το καλύτερο body puncher όλων των εποχών.

Ruben Olivares

Ένας από τους πιο δυνατούς μαχητές της εποχής, ξεχώρισε από το 1965 μέχρι το 1988 με 89 νίκες στο ενεργητικό του. Ο Ruben Olivares διακρινόταν για τα βαριά του χτυπήματα στην bantamweight κατηγορίας.

Είχε 79 νοκ άουτ και πολλοί τον θεωρούν ως τον καλύτερο όλων των εποχών στην συγκεκριμένη κατηγορία. Κατάφερε να παίξει κάποια στιγμή δύο κατηγορίες πάνω από τα κιλά του κερδίζοντας και εκεί παγκόσμιο τίτλο.

Salvador Sanchez

Ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει ποτέ η χώρα. Δυστυχώς ένα θανατηφόρο δυστήχημα του στέρησε την ζωή νωρίς στα 23 του χρόνια. Είχε πολύ διαφορετικό στυλ από το συνηθισμένο των Μεξικανών. Ήταν φοβερός αμυντικός που χτυπούσε δυνατά. Πρόλαβε να γίνει πρωταθλητής στην featherweight κερδίζοντας θρύλους όπως οι Azumah Nelson και Wilfredo Gomez.

Juan Manuel Marquez

Aγωνίστηκε από το 1993 μέχρι το 2014 και είναι ένας από τους τρεις Μεξικανούς πυγμάχους που πήρες τίτλο σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες!Δεν έκανε ποτέ πίσω σε καμία πρόκληση, μεταξύ αυτών και ο Manny Pacquiao. Φοβερός counter puncher και αληθινός μαχητής που δόξασε το Μεξικό.

 Marco Antonio Barrera

Ο δολοφόνος με το παιδικό πρόσωπο. Έτσι αποκαλούσαν τον Barrera που αγωνίστηκε από το 1989 μέχρι το 2011 σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Οι μάχες του με τον Erik Morales έμειναν στην ιστορία. Ο Barrera μάζεψε 67 νίκες στην καριέρα του και 44 νοκ άουτ. Η νύχτα που εκθρόνισε τον Prince Naseem Hamed στο Λας Βέγκας το 2001 έμεινε στην ιστορία.