25/04/2024

Οι καλύτερες μαχητικές ταινίες- σειρές μετά το 2010

Αναμένοντας το σπουδαίο Creed 2 που προβάλλεται στις 3 Νοεμβρίου το Fightsports.gr κάνει ένα σύντομο ξεκαθάρισμα με τις καλύτερες ταινίες και σειρές μαχητικών σπορ που έχουμε δει μετά το 2010.


Warrior (2011)

Μακράν η καλύτερη ταινία μικτών πολεμικών τεχνών συγκεκριμένη με δύο αδέρφια να παλεύουν για διαφορετικούς λόγους μέσα στο κλουβί. Το Warrior προβλήθηκε το 2011 με πρωταγωνιστές τους Joel Edgerton και Tom Hardy, κερδίζοντας το μαχητικό κοινό.

A Prayer Before Dawn(2017)

Το αριστούργημα που αφορά το Muay Thai και την πραγματική ιστορία του Billy Moore, είναι η πιο πρόσφατη στην λίστα. Ένας Βρετανός καταλήγει στις φυλακές της Ταϊλάνδης και δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης στον σκληρό κόσμο των Ταϊλανδών.

Creed(2015)

Η επιστροφή του ηρωικού Rocky Balboa αυτή την φορά ως προπονητής το 2015 ήταν εξίσου συναρπαστική όπως όλα τα θρυλικά Rocky. Ο γιος του Apollo Creed, Adonis, είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ανερχόμενου πυγμάχου που θα παλέψει στο ρινγκ με Θεούς και δαίμονες.

Southpaw(2015)

O Jake Gyllenhaal σε έναν ασυνήθιστο ρόλο για εκείνον δίνει μία σπουδαία ερμηνεία στην ταινία Southpaw ως ο κατατρεγμένος πυγμάχος Billy Hope. Η ταινία μας φτάνει σε σημείο να απελπιστούμε όμως μέσα απ’ αυτήν αναδύεται το μεγαλείο του αθλητισμού.
Ip Man 3(2015)
Όλες οι ταινίες που αφορούν τον δάσκαλο του Bruce Lee είναι εξαιρετικές. Αυτή που ξεχωρίσαμε όμως ήταν η τρίτη καθώς έγινε μία ωραία προσπάθεια να συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτοί του Wing Chun και της πυγμαχίας. Ο Mike Tyson είναι μεγάλο «εξτραδάκι» της ταινίας που κέρδισε περισσότερους φανς. Μυθική πλέον η παρουσία του πρωταγωνιστή Donnie Yen.
Boyka: Undisputed 4(2016)
O θρυλικός Scott Adkins επέστρεψε αυτή την φορά για τα να βάλει με τον τρομακτικό Koshmar(Martyn Ford). Η ταινία δεν επικεντρώνεται στις φυλακές ως συνήθως αλλά σε ένα «χρέος» του Boyka που πρέπει να ξεπληρώσει.
Foxcatcher (2014)
Η αληθινή ιστορία ενός παλαιστή και άκρως συγκινητική που μεταφέρει με εξαιρετικό τρόπο ο πρωταγωνιστής Channing Tatum. Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Mark Schultz που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες εκπροσωπώντας την Αμερική. Μία γνωριμία με έναν εκκεντρικό άντρα όμως φέρνει την καταστροφή.
Hands of Stone(2016)
H ιστορία του θρύλου Roberto Duran είναι εξίσου συναρπαστική. Ένας σπουδαίος πυγμάχος που έφτασε στην κορυφή παλεύοντας για την τιμή ενός ολόκληρου έθνους του Παναμά. Η ταινία αδικείται από τις κριτικές και την βαθμολογία της στο IMDB(6,6) καθώς είναι πολύ καλογυρισμένη.
Kingdom series(2014)
Η καλύτερη σειρά μικτών πολεμικών τεχνών ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε πέρσι. Δυστυχώς εκτός των τριών κύκλων δεν θα υπάρξουν νέα επεισόδια αλλά όποιος είναι οπαδός των μαχητικών σπορ θα πρέπει να την δει.
Οι καθημερινές ιστορίες των αθλητών δεν διαφέρουν και πολύ από τα προβλήματα των ανθρώπων εκεί έξω και αυτό που θέλει να δείξει η σειρά το πετυχαίνει με αριστουργηματικό τρόπο. Οι χαρακτήρες είναι ελκυστικοί τόσο που θα ταυτιστείτε.
Cobra Kai (2017)
Ανέλπιστα καλή η επιστροφή του Karate Kid μετά από αρκετές δεκαετίες.  Daniel LaRusso και  Johnny Lawrence δίνουν ρέστα για δέκα επεισόδια που άρεσαν τόσο πολύ, που εσπευσμένα οι παραγωγοί ετοιμάζουν τον δεύτερο κύκλο που θα έχουμε τον Μάιο του 2019. Θα συμπαθήσετε τον Johnny τούτη την φορά και ίσως αντιπαθήσετε τον nerd LaRusso.