20/04/2024

Ξύπνησε από το κώμα και παλεύει για τη δικαίωση!

Όλοι θυμόμαστε την ιστορία του άτυχου πυγμάχου της βαριάς κατηγορίας Magomed Abdusalamov που πριν από δέκα μήνες δέχτηκε ένα βάναυσο νοκ – άουτ κι από εκεί και πέρα μία… κόλαση ξεκίνησε γι’αυτόν και την οικογένειά του.

Σε πρώτη φάση ο πυγμάχος από το Νταγκεστάν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς όμως οι γιατροί να του κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (σ.σ. δεν τον κάλυπτε η ασφάλεια 10.000 δολαρίων που είχε για τον αγώνα του) και φεύγοντας από την κλινική ο πυγμάχος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε φυσικά σε άλλο νοσηλευτήριο όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία, κατάγματα στο πρόσωπο και άλλες πολλές βλάβες.

Ο Abdusalamov βρισκόταν σε κώμα για περίπου εννέα μήνες, ενώ λόγω της μη ασφάλισής του τα νοσήλια έφτασαν το ποσό του 1.000.000 δολαρίων. Βέβαια η Ομοσπονδία  Πυγμαχίας του Νταγκεστάν όπως και επιφανείς οικονομικά συμπατριώτες του Magomed σχεδόν κάλυψαν το 90% των οικονομικών αναγκών κι άφησαν ένα υπόλοιπο για τους δικηγόρους που αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά πάντων ζητώντας αποζημίωση κοντά στα 100.000.000 δολάρια.

Όπως και να’χει πάντως ο άλλοτε θηριώδης μποξέρ μπορεί να ξύπνησε από το κώμα, αλλά όσα λεφτά και να εξασφαλίσει η ζημιά έγινε και δεν μπορεί να επουλωθεί, αφού ο Magomed που γύρισε στη γυναίκα και τις κόρες του δεν μπορεί να μιλήσει καθόλου και φυσικά τα κινητικά προβλήματα είναι αυτά που τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι.