24/04/2024

Νίκος Μακρονάσιος: Τα μαχητικά σπορ λειτουργούν ως αντίμετρο στην βία και όχι σαν βίαια σπορ

Το πολύπλευρο γυμναστήριο της Νέας Καλλικράτειας με επικεφαλής τους Νίκο Μακρονάσιο και Κατερίνα Πλαστράκη, είναι το NmaK Fitness Sports Academy – Health Club.


Πρόκειται για έναν χώρο όπου έχει ο ασκούμενος την δυνατότητα να επιλέξει το μαχητικό σπορ που θέλει μεταξύ Καράτε, MMA, Boxing και kickboxing κάνοντας προπόνηση με τους πιο εξειδικευμένους προπονητές του είδους.

Ο κόουτς Μακρονάσιος μας μίλησε σε μία αναλυτικά συνέντευξη γι’αυτό που πρεσβεύει το γυμναστήριο του, την ραγδαία εξέλιξη των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα και τις επιτυχίες του club.

Νίκο κάνετε μία αξιοσημείωτη δουλειά στο γυμναστήριο σας και διαθέτετε τμήματα σε Καράτε, MMA, Βoxing και kickboxing. Ποιος είναι ο βασικός στόχος και τι θέλετε να πετύχετε μέσα από τις προπονήσεις;

«Ο κύριος και βασικός στόχος μέσα από τα τμήματα πολεμικών τεχνών που διδάσκονται στο γυμναστήριο μας (Καράτε – Kickboxing – Boxing– MMA), είναι να γνωρίσει ο κόσμος της Νέας Καλλικράτειας την πραγματική σημασία των πολεμικών τεχνών, όλες τις αξίες και τα οφέλη που αυτές μπορούν να προσφέρουν σε πνευματικό αλλά και σωματικό επίπεδο και τέλος να προσφέρουμε μία άλλου τύπου αθλητική επιλογή και ευκαιρία για αθλητική σταδιοδρομία, πράγμα που έλειπε από τον τόπο μας».

Τα μαχητικά αθλήματα έχουν ραγδαία εξέλιξη στην χώρα μας. Πως το εξηγείς εσύ αυτό κι αν θεωρείς πως έχει φύγει πλέον από τον κόσμο η ιδέα του «βίαιου» σπορ;

«Το γεγονός ότι πλέον τα μαχητικά αθλήματα εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο οφείλεται όπως προ είπα στο ότι έχουν να προσφέρουν πολλά σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο και αυτά που μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν που θα τα επιλέξει ως τρόπο εκγύμνασης είναι και πολλά αλλά και χρήσιμα.

Στην θετική αυτή εξέλιξη των μαχητικών αθλημάτων έχει συμβάλει η εύκολη πληροφόρηση που έχει πλέον ο κόσμος μέσω του διαδικτύου, βλέποντας έτσι τι πραγματικά είναι το κάθε άθλημα και τι αθλητική καριέρα μπορεί να προσφέρει.

Και τέλος ένας άλλος λόγος που ο κόσμος στρέφεται στα μαχητικά αθλήματα είναι η προστασία από βίαιες συμπεριφορές, συνεπώς πλέον θεωρούνται ως αντίμετρο στην βία και όχι ως βίαια σπορ».

Πρόσφατα το club σάρωσε τα μετάλλια στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος στην πρώτη σας συμμετοχή. Είστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και τι ακολουθεί αγωνιστικά για εσάς;

«Η πρόσφατη συμμετοχή μας στους αγώνες Καράτε ήταν άκρως ικανοποιητική. Τα παιδάκια μας είναι πάρα πολύ καινούργια στον χώρο παρ’ όλα αυτά φάνηκε πόσο καλή δουλειά γίνεται από την δασκάλα τους καθώς όλα τα παιδιά μας πρωταγωνίστησαν στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν. Στη συνέχεια ακολουθεί μεθοδική δουλειά και ακόμα περισσότερες επιτυχίες στα προσεχή πρωταθλήματα».

Ποιοι είναι οι δάσκαλοι που απαρτίζουν τον σύλλογο σας και πως μπορεί ο κόσμος να σας βρει και να κάνει μία προπόνηση μαζί σας;

«Στο τμήμα του Καράτε διδάσκει η Πλαστράκη Κατερίνα, αναγνωρισμένη προπονήτρια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), κάτοχος 2 DAN ΕΛΟΚ, 3 φορές Βαλκανιονίκης, πολλές φορές Πανελληνιονίκης και με πολλές διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό.

Στο τμήμα του Kickboxing και της Πυγμαχίας διδάσκει ο Μακρονάσιος Νίκος με πολυετή ενασχόληση στο χώρο, γυμναστής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, κάτοχος 2 DAN E.O.M.A. και θητεία ως υπεύθυνος ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης στο MIKE’S gym.

Στο τμήμα του MMA διδάσκει ο Κάρτας Θωμάς, επαγγελματίας αθλητής του MMA, 4 φορές πανελληνιονίκης στο Brazilian Jiu Jitsu, πανευρωπαϊκός πρωταθλητής στο grappling και πολλές διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά».

Το γυμναστήριο NmaK Fitness Sports Academy – Health Club μπορείτε να βρείτε Γαγάλη 18,Νέα Καλλικράτεια.