20/04/2024

Μεγάλη καμπάνια για να μπει το μποξ στα σχολεία

Στην Αγγλία δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ο τρόπος λέγεται....πυγμαχία

Μία μεγάλη καμπάνια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ειδικότερα στις επιθέσεις με μαχαίρι, γίνεται στην Αγγλία αυτή την περίοδο.

Η λύση σύμφωνα με το μότο της καμπάνιας είναι «πάνω τα γάντια, κάτω τα μαχαίρια». 

Η καμπάνια αυτή έχει ως στόχο την επιστροφή της πυγμαχίας στα σχολεία της Μ. Βρετανίας κάτι που συνέβαινε μέχρι το 1960. Έτσι θα γαλουχηθούν τα παιδιά με πειθαρχία και γνώση της αυτοάμυνας σε δύσκολες καταστάσεις.

Η έκρηξη της εγκληματικότητας στην Αγγλία μάλιστα έχει αναγκάσει τους γονείς να στραφούν σε σχολές αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών. 

«Πιστεύουμε πως η πειθαρχία και ο σεβασμός που μπορεί να μάθει ένα παιδί στην πυγμαχία, θα έχει θετική επίδραση έξω στην κοινωνία», αναφέρουν. Μεγάλοι πυγμάχοι όπως ο David Haye, o Tyson Fury και άλλοι προσπαθούν να προωθήσουν αυτή την προσπάθεια με επιστολή ακόμα και στον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Boris Johnson. Οι επιθέσεις με μαχαίρι έχουν αυξηθεί κατά 7% στην Αγγλία τον τελευταίο χρόνο. 

Θα είναι τελικά μία τεράστια νίκη για το πολύπαθο σπορ να μπει σαν μάθημα στα σχολεία της Αγγλίας καθώς θα δώσει ώθηση και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.