26/04/2024

Μαχητικές ταινίες και σειρές που πρέπει να δεις μέσα στο καλοκαίρι

Ένα…refresh για τους φανς των μαχητικών αθλημάτων δεν είναι ποτέ αχρείαστο και επίσης η λίστα που θα σας δώσει το Fightsports.gr ίσως έχει και επιλογές που δεν έχετε δει. 


Πάμε να δούμε μαχητικές ταινίες και σειρές που τις κρατήσαμε στην μνήμη μας ως τις κορυφαίες.

A Prayer Before Dawn(Bαθμολογία 7/10)

Η αληθινή ιστορία του Billy Moore κυκλοφόρησε το 2017 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για τις εμπειρίες ενός νεαρού Άγγλου μέσα στις φυλακές της Ταϊλάνδης και η γνωριμία του με το αληθινό Muay Thai.

Creed(Βαθμολογία 8/10)

Η πρώτη ταινία Creed κυκλοφόρησε το 2015 και η αλήθεια είναι πως μας κέρδισε περισσότερο από το δεύτερο μέρος που είδαμε πριν από λίγους μήνες. Ο γιος του Apollo Creed αναλαμβάνει δράση και οι νοσταλγοί των ταινιών Rocky την λάτρεψαν.

Southpaw(Βαθμολογία 8/10)

Ο «αριστερόχειρας» είναι πάντα μία καλή επιλογή όσες φορές και να έχει δει κάποιος την ταινία. Το δράμα του Billy Hope «δένει» άψογα με μία λαμπρή πυγμαχική ιστορία. Η ταινία προβλήθηκε το 2015 και κέρδισε το μαχητικό κοινό.

Hand of Stone(Βαθμολογία 7/10)

H βιογραφία ενός από τους καλύτερους μποξέρ του πλανήτη είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Ο Roberto Durán είχε χέρια φτιαγμένα από…πέτρα και πάλεψε για να φτάσει ψηλά και να δοξάσει την γενέτειρα του, τον Παναμά.

Boyka: Undisputed 4(Βαθμολογία 6/10)

H τελευταία ταινία του Scott Adkins είναι αυτή που κρατήσαμε περισσότερο. Αντίπαλος του ο τρομακτικός Koshmar και στόχος του πρωταγωνιστή να σώσει μία κοπέλα από τα πλοκάμια της μαφίας.

Για να δώσουμε και μία είδηση καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η συγκεκριμένη θα είναι η τελευταία ταινία με τον χαρακτήρα του Boyka, καθώς φαίνεται να μην υπάρχει ενδιαφέρον για νέο project και συνέχεια.

Warrior(Βαθμολογία 9/10)

Η καλύτερη ταινία της λίστας, το Warrior κυκλοφόρησε το 2011 με πρωταγωνιστές τους Tom Hardy και Joel Edgerton. Δύο αδέρφια θα βρεθούν στο ίδιο κλουβί σε μία μάχη με διαφορετικό σκοπό αλλά πάνω απ’ όλα ιερό.

Kingdom(Βαθμολογία 8/10)

Η καλύτερη σειρά MMA που έχει κυκλοφορήσει από το 2014, παρά το επιτυχημένο project και την μεγάλη απήχηση έβαλε τέλος με τρεις κύκλους μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Πολύ καλές ερμηνείες που ξεφεύγουν από το αθλητικό κομμάτι και οι χαρακτήρες κερδίζουν το κοινό με την έντονη προσωπικότητας τους. Μία σειρά που οι φανς των μαχητικών επιβάλλεται να δουν.

Cobra Kai(Βαθμολογία 8/10)

Για το τέλος κρατήσαμε αυτή την υπέροχη σειρά που πολλοί υποτίμησαν στην πρώτη της ανακοίνωση, αλλά όσοι την είδαν ενθουσιάστηκαν. Η συνέχεια του Karate Kid είναι μία σοβαρή προσπάθεια που θα ξεπεράσει και την ίδια την φήμη των ταινιών.

Πολύ καλογυρισμένη, με χαρακτήρες που φέρνουν νοσταλγία στους….90s αλλά και νέα πρόσωπα που δημιουργούν…οπαδούς. Οι δύο κύκλοι είναι στην διάθεση του κοινού και πάμε ολοταχώς για τρίτο το 2020.