26/04/2024

Μαλεφάκη στο Fightsports: Προτιμώ να μιλάω με έργα

Τα καλύτερα για το τέλος σας κρατάει το Fightsports. gr που μετά το αφιέρωμα στην Αθηνά Μαλεφάκη εξασφάλισε και αποκλειστικές δηλώσεις. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν συνηθίζει να μιλάει στα ΜΜΕ, ωστόσο για εμάς έκανε μία εξαίρεση, μιλώντας για τους λόγους που προτιμάει να κρατάει χαμηλό προφίλ, δύο μέρες πριν τους αγώνες της στην Πάτρα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.

Aναλυτικά:

Αθηνά σε καλωσορίζουμε στο Fightsports. gr!!! Eίσαι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά;
Δύο μέρες πριν τους αγώνες μου και είμαι πανέτοιμη. Κάναμε εντατικά προπονήσεις τον προηγούμενο καιρό για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μπορώ να πω ότι ανυπομονώ.
Πολλοί λένε πως δεν έχεις αντίπαλο στην κατηγορία σου. Τι έχεις να δηλώσεις για αυτό;
Δεν υποτιμάω κανέναν. Τι σημαίνει δεν έχω αντίπαλο; Όλοι είναι αντίπαλοι και παλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Σέβομαι της αντιπάλους μου και θα το κάνω πάντα.
Στερείσαι πράγματα για τον πρωταθλητισμό;
Στερείσαι κάποιες στιγμές από την προσωπική σου ζωή αλλά το θέλεις και το κάνεις. Δεν σε αναγκάζει κανείς. Μας αρέσει αυτό και πορευόμαστε με ένα σκοπό. Είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουμε. Άλλωστε ένας καφές λιγότερος δεν χάλασε κανέναν!!!
Γιατί η Αθηνά επιλέγει να κρατάει αυτό το χαμηλό προφίλ;
Σαν χαρακτήρας είμαι κλειστός. Προτιμώ να εργάζομαι παρά να μιλάω δεξιά- αριστερά. Προχωράω αργά και σταθερά και αν δεν με γνωρίζουν, δεν με πειράζει. Πάνω απ’όλα είναι το πώς νιώθω εγώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Έχετε κάποια αναγνώριση από το κράτος για τον ιδρώτα που χύνεται;
Όχι. Κάποιες φορές μας στηρίζει η ομοσπονδία. Προσωπικά δεν έχω ψάξει για χορηγούς, δεν το κυνήγησα. Πάντως είναι δύσκολα τα πράγματα για τους αθλητές και δύσκολο να συνδυάσεις τον πρωταθλητισμό με την εργασία σου. Το έκανα στο παρελθόν και ξέρω.
Η Χριστίνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για σένα.
Της ανταποδίδω, είμαστε χρόνια φίλες και αδερφές. Την αναγνωρίζω σαν αθλήτρια, είναι από τις καλύτερες. Από εκεί και πέρα, πολύ καλές είναι και οι Βαχανίδου, Τασίδου και Μαστροδούκα.