19/04/2024

Μάνος Λαβδάκης: Θα πιέσουμε την Taylor και θα κυνηγήσουμε το νοκ άουτ

Το πλάνο εξόντωσης της Katie Taylor ανέλυσε ο προπονητής της Χριστίνας Λιναρδάτου Μάνος Λαβδάκης, ενόψει της τιτανομαχίας στις 2 Νοεμβρίου στην Αγγλία.


Ο leader του Περσέα βλέπει αδυναμίες στο παιχνίδι της Ιρλανδής ενώ πιστεύει πως η Λιναρδάτου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο νοκ άουτ.

«Βλέποντας τον τελευταίο αγώνα της Taylor με την Persoon και σε σχέση με το ματς της Λιναρδάτου με την Persoon, θεωρώ ότι η Taylor δεν είναι ανίκητη. Αντιθέτως πιστεύω πως έχασε το ματς από την Persoon. Θεωρώ πως η μετάβαση της από το ερασιτεχνικό μποξ στο επαγγελματικό δεν έχει ολοκληρωθεί.

Είναι τελείως διαφορετικό το ερασιτεχνικό μποξ από το επαγγελματικό. Εμείς όταν χάσαμε από την Persoon η Χριστίνα κατέβηκε από το ρινγκ δίχως γρατζουνιά.

Αντιμετώπιζε μάλιστα ένα σοβαρό πρόβλημα στο μάτι που την έφτασε μέχρι το χειρουργείο. Ήταν άπειρη τότε και δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω για να πάρουμε την νίκη.

Αν η Χριστίνα λοιπόν πάει το ματς κοντά και πιέσει την Taylor θεωρώ πως θα πελαγώσει. Δεν έχει συνηθίσει τα δυνατά χτυπήματα διότι το ερασιτεχνικό μποξ είναι πιο light.

Eίναι σίγουρα μία ταχύτατη πυγμάχος που όμως μπορούμε να το αντισταθμίσουμε με το σωστό timing. Δηλαδή να χτυπάμε στον σωστό χρόνο και να χαλάσουμε το παιχνίδι της. Θεωρώ γενικά πως η Taylor είναι μονοδιάστατη», αναφέρει ο Λαβδάκης που αποκαλύπτει πως παρακολουθεί την επόμενη αντίπαλο της Λιναρδάτου μία πενταετία!

«Εγώ την μελετάω την Taylor πέντε χρόνια σχεδόν. Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς. Αντίθετα η Λιναρδάτου είναι κάτι νέο για την Taylor. Αν την πιέσουμε μπορούμε να την βγάλουμε νοκ άουτ. Για εμάς είναι αγώνας ζωής. Θα δώσουμε τα πάντα. Πιο πολύ ρόλο θα παίξει η ψυχή και η καρδιά παρά το τεχνικό κομμάτι», καταλήγει.

Ο Λαβδάκης μας έδωσε και κάποιες λεπτομέρειες για το περιβόητο συμβόλαιο του παιχνιδιού όπου υπήρξαν σημεία τριβής μέχρι την συμφωνία.

«Δημιουργήθηκε θέμα όταν η Taylor ζήτησε άμεση ρεβάνς εντός έξι μηνών αν χάσει. Αντίθετα δεν μας δίνουν την ρεβάνς αν χάσει η Λιναρδάτου. Αυτό είναι πρωτάκουστο να συμβαίνει για μία πρωταθλήτρια.

Η Λιναρδάτου είναι κάτοχος της WBO και η Taylor διεκδικήτρια. Επικαλέστηκαν πως έχουν πλάνα γι’αυτό έβαλαν αυτό τον όρο. Και εμείς έχουμε πλάνα για την Λιναρδάτου», υπογραμμίζει ο Λαβδάκης που τόνισε στο Fightsports.gr πως θα δεχτούν την ρεβάνς με το σωστό αντίτιμο.

«Θα δεχτούμε με τα σωστά χρήματα. Γενικά θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αν χάσει η Taylor δεν είναι και πολύ εύκολο να ανασυνταχθεί μέσα σε δύο μήνες και να παίξει ξανά με την Λιναρδάτου, η οποία την κέρδισε στο πρώτο ματς. Είναι και θέματα ψυχολογίας αυτά. Ας δούμε τι θα γίνει στο πρώτο ματς και θα πράξουμε αναλόγως».