20/04/2024

Μάνος Λαβδάκης: Η πόρτα της Αμερικής άνοιξε για την Λιναρδάτου

Μετά την πρόσφατη επιτυχία της Χριστίνας Λιναρδάτου στο ντεμπούτο της σε αγώνες εκτός συνόρων, το Fightsports.gr επικοινώνησε με τον πρωτεργάτη της προσπάθειας αυτής, τον Μάνο Λαβδάκη, που συντροφεύει σε κάθε δοκιμασία την Black Mamba. Εκείνος μας μίλησε αρχικά για τις διαφορές που συνάντησε σε σχέση με την Ελλάδα.

« Η πυγμαχία είναι η ίδια για εμάς όπου κι αν παίζουμε. Αυτό που διαφέρει είναι το επίπεδο των αθλητών, ξεκινώντας από τα σπάρινγκ στα γυμναστήρια, όπου κυριολεκτικά γίνεται… σκοτωμός! Άλλο κλίμα, άλλες συνθήκες, διαφορετική νοοτροπία κι αντιμετώπισε. Οι πάντες παίζουν μποξ, είναι τρόπος ζωής, κάτι αντίστοιχο με την Κούβα. Τα γυμναστήρια στερούνται των βασικών από άποψη εξοπλισμού όπως σάκους, μάπες, αχλάδια, ρινγκ, αλλά έχουν ψυχή. Το ένστικτο της επιβίωσης ενεργοποιείται στο μέγιστο βαθμό. Μ’ αυτόν τον τρόπο πας σε άλλο επίπεδο, θες δεν θες».

Όσον αφορά την προσπάθειας της Λιναρδάτου να σταδιοδρομήσει στην Αμερική, ο προπονητής της έχει πίστη πως θα τα καταφέρει.

« Η πόρτα της Αμερικής έχει ήδη ανοίξει για εμάς. Βρισκόμαστε εδώ απολύτως συνειδητοποιημένοι, γι’ αυτό τον σκοπό που ήρθαμε και πλέον είναι θέμα χρόνου, σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, να φτάσουμε και κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Τέλος ο Λαβδάκης μίλησε για το ντεμπούτο της Black Mamba και την αντίπαλο της.

« Όσον αφορά το επίπεδο της αντιπάλου, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το επαγγελματικό μποξ είναι πρώτα απ’ όλα μπίζνες και μετά άθλημα. Ο νοών νοείτο. Μακάρι να γίνει επαγγελματική η πυγμαχία στην Ελλάδα ώστε να μην χρειάζεται να ξενιτευτεί κανείς για να παίξει μποξ».