19/04/2024

Μάλλιος: «Το ένα χτύπημα γέρνει την… πλάστιγγα υπέρ του GGG»

O Γρηγόρης Μάλλιος βρίσκεται στο Λας Βέγκας και αναλύει στο Fightsports το μεγάλο ματς του Gennady Golovkin με τον Canelo Alvarez. Πώς το βλέπει ο πολύπειρος προπονητής;


Αναλυτικά ο Γρηγόρης Μάλλιος σημείωσε για το Fightsports: «Ένας αγώνας τον οποίο όλος ο πυγμαχικός κόσμος περιμένει πως και πως.

Ο Canelo από την μια έχει υπέρ του την ηλικία, τους πολλούς συνδυασμούς στην αντεπίθεση και τη θέληση να αποδείξει σε ένα ολόκληρο έθνος ότι τελικά δεν φοβόταν και δεν φοβήθηκε πότε να αντιμετωπίσει τον Golovkin!

Αυτό ίσως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα του… Ο Μεξικανός από την πρώτη στιγμή θεωρώ ότι δεν φοβόταν να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό του αλλά όλα αυτά τα χρόνια τον προστατεύει ο άνθρωπος που βρίσκεται από πίσω του δηλαδή ο Oscar De La Hoya. Τον προστάτευε απέναντι τότε σε έναν νεότερο και πιο επικίνδυνο GGG.

Άλλωστε ο Ψανελο είναι ο μοναδικός που φέρνει τόσα πολλά χρήματα στην Golden Boy Promotions του De La Hoya.

Από την άλλη ο Καζάκος υστερεί σε συνδυασμούς και δεν του αρέσει όπως έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια να τον χτυπάνε με αντεπιθέσεις πολλών χτυπημάτων και ειδικά στο σώμα.

Υπερτερεί όμως κατά πολύ σε δύναμη, στο ότι αυτά τα κιλά είναι τα κιλά που αγωνιζόταν από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην επαγγελματική πυγμαχία και ότι μπορεί και αντέξει δυνατά χτυπήματα. Όταν όμως έπαιξε με κάποιον πυγμάχο όπως όπως ο Daniel Jacobs δηλαδή Α class δυσκολεύτηκε.

Συμπερασματικά αν ο Canelo στην πορεία του αγώνα δεν βρει το παιχνίδι του είμαι σίγουρος ότι θα θολώσει το μυαλό του και εκεί θα έρθει και το τέλος του αγώνα. Επίσης αν κάνει αυτό που αγαπά στα τελευταία παιχνίδια, δηλαδή να βρίσκεται με πλάτη στα σχοινιά και να προσπαθεί κάποια counter χτυπήματα θα χάσει με άσχημο τρόπο από τον εξαιρετικά επιθετικό Καζάκο.

Από την άλλη αν ο Golovkin δεχθεί από τον τρίτο γύρο και μετά συνδυασμούς στην αντεπίθεση τότε νομίζω ότι το παιχνίδι θα πάει στα σημεία και συγκεκριμένα υπέρ του Μεξικανού. Και οι δύο όμως είναι power punchers και εκεί ξέρουμε ότι ένα και μόνο χτύπημα μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του Golovkin.»