20/04/2024

Μάκης Στάθης: Στόχος η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων

Άλλος ένας αθλητής που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα ενόπλων ήταν ο Μάκης Στάθης, που κατέκτησε την «πρωτιά» κόντρα στο Ηλία Σαββίδη, σε ένα ματς άκρως συναρπαστικό ματς. Εμείς μιλήσαμε με τον Έλληνα αθλητή που αναφέρθηκε για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, τα όνειρα και τους στόχους…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Mάκη σε καλωσορίζουμε στο Fightspots. gr… Πρόσφατα συμμετείχες στο πρωτάθλημα Ενόπλων. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
Στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι στο παρελθόν έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Πολλοί εξ’ αυτών ως ανταμοιβή για τις διακρίσεις, διορίστηκαν στα Σώματα. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα του Α. Σ.Α. Ε. Δ ανταγωνιστικό και δίνει κίνητρο στον κάθε αθλητή να διακριθεί αφού έχει να αντιμετωπίσει έμπειρους και αξιόλογους αθλητές που αντιπροσωπεύει ο καθένας το σώμα που υπηρετεί αλλά και την κατάκτηση της κορυφής με σκοπό την στελέχωση της ομάδας  του ΑΣΑΕΔ για την συμμετοχή τους, σε διεθνείς αγώνες όπως το παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα CISM όπου συμμετέχουν πρεσβευτές όλων των χωρών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν ανάλογη πορεία στο χώρο του αθλήματος.
Επόμενος στόχος του Μάκη Στάθη ποιος είναι;
Επόμενος στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CISM  Ενόπλων με σκοπό να πλασαριστώ αρχικά στην οχτάδα και μετά να κυνηγήσω ότι καλύτερο για μένα την χώρα μου και το εθνόσημο.
Κατέκτησες την «πρωτιά… Ήταν εύκολο για σένα;
Για την φετινή μου συμμετοχή αντιμετώπισα δύο αξιόλογους αθλητές, αρχικά τον Μαυριγιώργο(Πρώην πρωταθλητής Ελλάδας) με διακοπή στον 1 ο γύρο του ημιτελικού και τον Ηλία Σαββίδη παγκόσμιο πρωταθλητή το 2010, σε έναν αγώνα αμφίρροπο μέχρι τελευταία στιγμή, όπου η νίκη κρίθηκε στα σημεία. Πιστεύω ότι η νίκη πήγε σ΄αυτόν που την ήθελε πιο πολύ και το πίστεψε μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς ο  Ηλίας είναι από τους πιο ταλαντούχους ανερχόμενους αθλητές, αλλά μπορεί να μην έπαιξε με τόσο ζήλο μέχρι τέλους.