20/04/2024

Μάθε το στρατηγικό body shot που θα διαλύσει τον αντίπαλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πυγμαχία τα χτυπήματα στο σώμα είναι ένα μεγάλο όπλο που μπορεί να μην φέρει άμεσα το νοκ άουτ αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα θα κόψει σίγουρα τις ανάσες του αντιπάλου.


Δουλεύοντας στο σώμα η νίκη μπορεί να έρθει σταδιακά και με επώδυνο τρόπο για τον αντίπαλο. Άλλωστε μία μπουνιά στο συκώτι για όσους έχουν προπονηθεί στοιχειωδώς πονάει περισσότερο και από ένα χτύπημα στο πρόσωπο.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν επεξηγηματικό τρόπο για το τέλειο body shot. Το μπροστινό πόδι του επιτιθέμενου βγαίνει έξω από τις μύτες του μπροστινού ποδιού του αντιπάλου.

Μία ελαφριά κλίση προς τα αριστερά(σπάσιμο, όχι υπερβολές) δίνει την απαιτούμενη δύναμη στο χτύπημα που επιχειρείς. Βασικό είναι το άλλο χέρι να διατηρείται ψηλά, ώστε να είσαι θωρακισμένος αμυντικά.

Το χτύπημα μόλις προσγειωθεί, εφόσον είναι γεμάτο, είναι δεδομένο πως θα κάνει ζημιά, εκτός κι αν ο αντίπαλος σου έχει ατσάλινα πλευρά. Αξίζει να σημειώσουμε πως εφόσον σπάσει η άμυνα του αντιπάλου με το χτύπημα στο σώμα, μπορεί να ακολουθήσει και ένα δεύτερο ή τρίτο χτύπημα διαδοχικά, όπως δεξί κροσέ, διπλό αριστερό άπερκατ στα πλευρά και άλλα. Δείτε το βίντεο ενδιαφέρον βίντεο με τον αθλητή που επιτίθεται να έχει ανάποδη γκαρντ.