29/03/2024

Λόπεζ με… αγάπη από την Κούβα

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία των 75 κιλών ήταν στην πυγμαχία ο Κουβανός Αρλέν Λόπες. νίκησε με 3-0 στα σημεία τον Ουζμπέκο Μπεκιμίρ Μελικουζίεφ στον τελικό της κατηγορίας και έφτασε τα τρία χρυσά σε παγκόσμια και αμερικανικά πρωταθλήματα

Φαζλίντιν Γκαϊμπναζάροφ και ο Τζέιμς Γιοκά είναι οι νικητές στα 64 κα 91 κιλά πυγμαχίας ανδρών αντίστοιχα. Ο Ουζμπέκος πρωταθλητής νίκησε με 2-1 στα σημεία τον Κουβανό Λορένζο Σοτομαγιόρ στον τελικό της κατηγορίας. Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωταθλητής νίκησε στα σημεία με 2-1 τον Βρετανό Τζόε Τζόις.

Ο Σαχομπίντιν Ζόιροφ και η Μαρία Σιλντς στα 52 κιλά ανδρών και 75 κιλά γυναικών πυγμαχίας αντίστοιχα είναι οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες στο Ρίο. Ο Ουζμπέκος πρωταθλητής νίκησε στα σημεία 3-0 τον Ρώσο Μισάν Αλοϊάν.

Η Νίκολα Ανταμς και ο Ριμπέισι Ραμίρες ήταν οι νικητές στα 48-51 κιλά γυναικών και στα 56 κιλά ανδρών πυγμαχίας. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 3-0 στα σημεία τη Γαλλίδα Σάρα Ουταμουνέ στον τελικό της κατηγορίας και έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετά το 2012 στο Λονδίνο, μπαίνοντας στο πάνθεον του αθλήματος.

Ο Χούλιο Σέζαρ Λα Κρουζ είναι ο νέος νικητής στα 81 κιλά πυγμαχίας ανδρών. Ο Κουβανός πρωταθλητής νίκησε με 3-0 στα σημεία τον Καζάκο Αντιμπεκ Νιγιαζιμέντοφ ύστερα από τα έξι χρυσά σε παγκόσμια και αμερικάνικα πρωταθλήματα.

mallios2-768x230