19/04/2024

Λεωνίδας Σωπρανίδης: Έπεσε σε κώμα, πολέμησε με τον διαβήτη και σήμερα έχει 50 αγώνες!

Οι δυσκολίες της ζωής έκαναν τον Λεωνίδα Σωπρανίδη δυνατό και ανθεκτικό και έτσι σήμερα μπορεί ο ίδιος να περηφανεύεται πως βαδίζει στα χνάρια του πρωταθλητισμού, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μάχες που του προέκυψαν και όχι μόνο στο ρινγκ.


Ο Σωπρανίδης που σύντομα βγάζει επαγγελματική κάρτα πυγμάχου μέσω του ΣΕΠ έχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 αγώνες, είναι δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος, όμως ο δρόμος για την δόξα είναι μακρύς και δύσκολος για εκείνον.

Σε μικρή ηλικία του διέγνωσαν διαβήτη και μάλιστα έπεσε σε κώμα και οι γιατροί του έδιναν λίγες ελπίδες. Κατάφερε επιβιώσει και παρά τις συστάσεις τον γιατρών να μην πιέζεται επέλεξε τα μαχητικά σπορ που είναι από τα πιο δύσκολα εκεί έξω. Διαβάστε αναλυτικά όσα λέει στο Fightsports.gr o νεαρός αθλητής.

«Παίζω μόνο πυγμαχία και έχω στόχο και όνειρο να γίνω επαγγελματίας πυγμάχος όπως πολλοί στο εξωτερικό. Ο λόγος που ξεκίνησα να αθλούμαι είναι ότι μου βρήκαν ζάχαρο διαβήτη σε πολύ μικρή ηλικία όπου έπεσα σε κώμα και δεν είχα ελπίδες ζωής.

Στην αρχή με δυσκόλευε να αθλούμαι επαγγελματικά στην πορεία όμως μου έγινε τρόπος ζωής και πλέον μεγάλη έμπνευση να μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό γιατί αυτό μου δίνει κουράγιο και δύναμη», αναφέρει στα πρώτα του λόγια ο Σωπρανίδης που πάει ολοταχώς για νέες περιπέτειες από Σεπτέμβρη.

«Σύντομα βγάζω επαγγελματική άδεια στον ΣΕΠ και η προετοιμασία είναι ήδη σε εντατικούς ρυθμός γιατί από Σεπτέμβριο μας περιμένουν αγώνες».

Τέλος ο Σωπρανίδης θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο μέσω των δυσκολιών που έχει περάσει.

«Με μεγάλη αγάπη κυρίως προς τον κόσμο που αντιμετωπίζει θέματα υγείας θα ήθελα να πω πως οποίος έχει όνειρο και στόχο για κάτι δεν μπορεί να του το στερήσει τίποτα και κανένας πέρα από τον θεό. Ο εαυτός μας βάζει στόχους ο εαυτός μας τους πετυχαίνει με πίστη και υπομονή». 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@lewnidas_swpranidis) στις

Pad work ⚡

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@lewnidas_swpranidis) στις