25/04/2024

Κώστας Παντελιδάκης: Τρόπος ζωής το kickboxing

Ο Κώστας Παντελιδάκης αγωνίζεται στο Adrenaline Explosion στις 27 Οκτωβρίου και παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του promotion. 


O αθλητής του Μarkopoulos Team μίλησε για την κινητήριο δύναμη που τον κάνει να ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα.

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη που σε κάνει να συνεχίζεις;

«Το kickboxing δεν είναι απλά ένα χόμπι είναι ένα άθλημα το οποίο μου έχει γίνει τρόπος ζωής . Η κινητήριος μου δύναμη είναι τα βιώματα μου και οι στόχοι μου . Ξεκίνησα στο γυμνάσιο μόνο και μόνο  για να αθλούμαι .

Επέλεξα ένα μην συμβατικό άθλημα γιατί ήθελα να είμαι ξεχωριστός. Αλλά αγώνα με αγώνα,  μάχη με μάχη γινόμουν πράγματι ξεχωριστός και αυτό μου έδινε δύναμη και να συνεχίσω.

Ενταγμένος σε ένα σύλλογο , σε μια ομάδα , που όλοι εμείς οι ξεχωριστοί λειτουργούμε σαν οικογένεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να γίνει καλύτερος .Δεν υπάρχει καλύτερη κινητήριος δύναμη».

Πως σε έχει βοηθήσει ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων στην καθημερινότητα σου;

«Από τότε που ξεκίνησα το kickboxing έχω αλλάξει αρκετά. Έχω γίνει μαχητής είτε είμαι μέσα στο ρινγκ είτε όχι. Μέσα σε αυτό εναντίων άξιων αντιπάλων και έξω από αυτό εναντίων των προβλημάτων και των εμποδίων που εμφανίζονται στην  καθημερινότητα.

Ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων δεν με έχει βοηθήσει μόνο στην ανάπτυξη και στην ανάπλαση του σώματος μου αλλά και στην προσωπικότητα μου, κάνοντας την καθημερινότητα μου πιο εύκολη.

Επίσης η εκτόνωση που καταφέρνω να έχω στην προπόνηση μου, μου δίνει ηρεμία για το υπόλοιπο της μέρας μου αυξάνοντας και την ομαλή  ποιότητα της ζωής μου».

Τα μαχητικά αθλήματα σε έχουν βοηθήσει να συγκροτήσεις μια δυνατή προσωπικότητα και πώς;

«Τα μαχητικά αθλήματα διδάσκουν την επιμονή και την υπομονή ενός αθλητή. Είναι κάτι το οποίο λείπει από την ζωή του ανθρώπου. Συχνά συναντάω άτομα που στην πρώτη δυσκολία σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ακόμη  περισσότερα άτομα που δεν τολμούν καν να προσπαθήσουν.

Ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων δεν περιορίζει τα οφέλη του στην εκγύμναση του σώματος,  αλλά επεκτείνεται και στο μυαλό και στο πνεύμα υποδουλώνοντας την όποια ηττοπαθής συμπεριφορά. Δίνουν θάρρος για νέα βήματα και περιορίζουν τον φόβο».

Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται κατά την διάρκεια ενός αγώνα και πως τα διαχειρίζεσαι; Σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τον αντίπαλο σου;

«Την στιγμή του αγώνα ο αθλητής είναι συγκεντρωμένος στον αντίπαλο, κάθε παίχτης είναι διαφορετικός, αλλά πολύ λειτουργικός . Οι πρώτες στιγμές του παιχνιδιού είναι ένας λαβύρινθος, ο οποίος απλώνεται μπροστά σου. Προσπαθείς να βρεις δρόμους, να ξεκλειδώσεις πόρτες που σε οδηγούν στο στόχο σου, την νίκη.

Και η αλήθεια είναι ότι την ικανοποίηση δεν στην δίνει τόσο η νίκη, όσο η αποτελεσματική εκπλήρωση μιας ακόμα δοκιμασίας. Ένας αγώνας είναι μια μεγάλη δοκιμασία, ο κόσμος βλέπει ένα δεκάλεπτο παιχνίδι , οι αθλητές όμως βιώνουν δυο μήνες σκληρής προετοιμασίας με έντονη σωματική και ψυχική καταπόνηση και πολλαπλά συναισθήματα.

Σίγουρα κατά την διάρκεια του αγώνα υπάρχουν συναισθήματα ικανοποίησης αλλά και απογοήτευσης, αλλά προσπαθώ να μην με αποσπάσει από το στόχο μου κανένα από αυτά. Βρίσκω δρόμους, ξεκλειδώνω πόρτες και κερδίζω».

Ποιος είναι ο στόχος σου από την διοργάνωση Adrenaline Explosion;

«Η διοργάνωση του Adrenaline Explosion έρχεται να καθιερώσει νέα δεδομένα στις διοργανώσεις των μαχητικών αθλημάτων. Χαίρομαι που αυτή η κίνηση ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη , την πόλη που έχω αγαπήσει πολύ.

Εξάλλου  Μακεδόνες και Κρητικοί που τους χωρίζει μεγάλη απόσταση τους ενώνουν συναισθήματα συμπάθειας και αγάπης. Σε μια τέτοια διοργάνωση και σε αυτήν την πόλη έχω ένα και μόνο στόχο, να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό.

Ο αντίπαλος μου είναι ισάξιος μου και με μεγάλη εμπειρία θα έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Είμαι τεχνικός και δυνατός παίχτης. Πάω για τη νίκη».