28/03/2024

Θρύλοι της πυγμαχίας μιλούν για το «φαινόμενο» Lomachenko

Ο αγώνας του με τον Luke Campbell είναι σε πρώτο πλάνο και ο Vasyl Lomachenko μπαίνει στο ρινγκ το Σάββατο βράδυ ως το απόλυτο φαβορί.


Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Μεγάλες φυσιογνωμίες της πυγμαχίας απαντούν:

Bob Arum:«Είναι ο πιο τεχνικός αθλητής που έχω δει μετά τον Muhammad Ali. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν σε τεχνική κατάρτιση».

Mike Tyson:«Νομίζω είναι ο καλύτερος πυγμάχος αυτή την στιγμή στον κόσμο. Είναι ένας Ουκρανός που τον λένε Lomachenko. Κάθε φορά που παίζει είναι το ίδιο καλός».

Sugar Ray Leonard: «Ο Lomachenko είναι κακό παιδί(στο ρινγκ).Moυ αρέσει αυτό που βλέπω. Μπορεί να κυριαρχήσει».

Tony Bellew:«Nομίζω πως είναι ο καλύτερος pound for pound. Είναι ο καλύτερος αμυντικός και απρόβλεπτος παίκτης που έχω δει μετά τον Roy Jones.Kάνει πράγματα που δεν μπορείς να τα κατανοήσεις και μάλιστα απέναντι σε παγκοσμίου κλάσης μαχητές».

Terence Crawford:«Κάνει τους αντιπάλους να δείχνουν πως παίζουν σε αργή κίνηση. Οι επιλογές χτυπημάτων και θέσεων τον κάνουν αποτελεσματικό».

Paulie Malignaggi:» Ο μόνος τρόπος να χάσει ο Lomachenko είναι είτε να γεράσει πολύ είτε να παίξει με αθλητές που έχουν τρεις τέσσερις κατηγορίες διαφορά».

Jorge Linares:«Έχει ένα στυλ που δεν μπορείς να νικήσεις. Την μία στιγμή είναι μπροστά σου και την άλλη από πίσω σου. Πολύ έξυπνος και γρήγορος».

Teddy Atlas:«Είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Χτυπάει στο κεφάλι και στο σώμα, χρησιμοποιεί τα πόδια και το μυαλό του και έχει τρεις γραμμές άμυνας. Μπορεί να περπατήσει στην βροχή χωρίς να βραχεί».

David Haye:«Δεν έχω ξαναδεί κάποιον να αποφεύγει χτυπήματα και αμέσως να απαντάει, αλλάζοντας στάσεις συνεχώς. Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνει».

Anthony Crolla: «Τα χτυπήματα του είναι σαν να σε χτυπά ηλεκτρικό ρεύμα. Χτυπάει πολύ πιο δυνατά απ’ οτι περίμενα».

Τyson Fury: «Θέλω να ανέβει στα βαριά κιλά ο Lomachenko. Όλοι θέλουν να παίξουν μαζί του. Με ρωτάνε πως μπορώ να τον κερδίσω. Ο μόνος τρόπος είναι να έρθει αυτός σε μένα».