25/04/2024

Θοδωρής Ριτζάκης: Οι λόγοι που τον έκαναν να στραφεί στο επαγγελματικό μποξ

Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση του Γιώργου Σαριδάκη προ λίγων ημερών πως περιλαμβάνει στην κάρτα του Prive Boxing, στις 22 Ιουλίου τον Θοδωρή Ριτζάκη. 


Ο μέχρι πρότινος αθλητής του Παναθηναϊκού θα κάνει την επιστροφή του στο επαγγελματικό μποξ, αφήνοντας το ερασιτεχνικό όπου κατάφερε να πάρει τρεις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος, έπαιξε έξι διεθνής αγώνες και 20 εγχώριους. Μιλώντας με τον Ριτζάκη ανέφερε σχετικά:

«Είναι πολλοί παράγοντες που με επηρέασαν για να παίξω επαγγελματικά. Πρώτον διότι αυτό που ήθελα να κάνω στην ερασιτεχνική το έκανα. Βγήκα τρεις φορές σερί πρωταθλητής και εκπροσώπησα επάξια την χώρα σε μεγάλες διοργανώσεις.

Απέδειξα ότι ανήκω στην ελίτ της εγχώριας πυγμαχίας. Από την άλλη, την διάκριση που κυνηγούσα, δεν μπόρεσα να την πετύχω κυρίως για διοικητικούς και παραγοντικούς λόγους της ομοσπονδίας.

Δηλαδή ούτε την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα με άφησαν να διεκδικήσω, ούτε διάκριση στους Μεσογειακούς. Χαρακτηριστικά θα πω πως η Ελλάδα δεν στέλνει αθλητή στην κατηγορία μου», ανέφερε στα πρώτα του λόγια ο Ριτζάκης που μίλησε στην συνέχεια για τα κίνητρα να στραφεί στο επαγγελματικό μποξ.

«Βλέπω πως και η επαγγελματική πυγμαχία, έχει ανέβει και εκτός από το προφανές(χρήματα), μπορώ μέσα από εκεί να πετύχω μία διεθνή καταξίωση. Αυτό που δεν πήγε καλά στο ερασιτεχνικό ήταν διοικητικά θέματα της ομοσπονδίας.

Πέρα από αυτό, όλα ήταν εντάξει. Ειδικά για μένα που ήμουν αθλητής του Αϊδινιώτη, ο οποίος φρόντιζε τα πάντα και με στήριζε πάρα πολύ, όπως βέβαια κάθε αθλητή του ΠΑΟ. Να πως ότι ο λόγος που μπήκε η ερασιτεχνική πυγμαχία στο προσκήνιο, είναι λόγω Αϊδινιώτη».

Τέλος ο Ριτζάκης μίλησε για το μέλλον του και τους αθλητές που θα ήθελε να αντιμετωπίσει.

 «Ο στόχος μου σε πρώτη φάση είναι να παίξω όσους πιο πολλούς αγώνες μπορώ, να αποκτήσω κι άλλη εμπειρία και να το ευχαριστηθώ. Από εκεί και πέρα εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ στο εξωτερικο και έχουν ήδη γίνει συζητήσεις και είμαι σίγουρος πως με προπονητή μου, τον Φιλιμιάνοβ, θα παίξω και πολύ καλα.

Πριν από αυτό όμως υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα με τους οποίους θα μπορούσα να παίξω και να γίνουν ωραίοι αγώνες πχ Παισιος, Παπαδόπουλος και άλλοι».