27/04/2024

Η Χριστίνα Λιναρδάτου διεκδικεί την παγκόσμια ζώνη της WBC

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας για τον πολύ σπουδαίο αγώνα της Χριστίνας Λιναρδάτου:

«Το υψηλότερο της μέχρι τώρα σκαλί ανεβαίνει η ελληνική επαγγελματική πυγμαχία στις 4 Ιουνίου στο Βέλγιο, μέσα από τη διεκδίκηση της παγκόσμιας ζώνης της WBC. Η Χριστίνα Λιναρδάτου, πυγμάχος που εδώ και δύο μήνες ανήκει στο  ΣΕΠ,  θα αντιμετωπίσει σε 10γυρο αγώνα  την πολύ έμπειρη και σχεδόν  αήττητη  Βελγίδα πυγμάχο με το κορυφαίο σκορ (σε 36 αγώνες, 35 νίκες -1 ήττα) Delfine Persoon. Η αναμέτρηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία (supervisor) του προέδρου της EBU Κ. Bob Logist, ο οποίος εκπροσωπεί και την WBC καθώς είναι αντιπρόεδρός της.

Ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς,  ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελεί ένα κορυφαίο βήμα τόσο για την ίδια την Ελλληνίδα  αθλήτρια όσο και για την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία, η οποία σταδιακά και σταθερά διανύει  όλο και μεγαλύτερους διεθνείς δρόμους και δίνει το παρόν με Ελληνόπουλα σε όλο και σημαντικότερους διεθνείς τίτλους.  Η ζώνη της WBC ανήκει, ως γνωστόν, στις κορυφαίες ζώνες του κόσμου και  αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς κορυφαίους  παγκοσμίως πυγμάχους. Η Χριστίνα σε αυτή την κορυφαία διεθνώς αναμέτρηση θα έχει στο πλευρό της τον προπονητή της Μανώλη Λαβδάκη ( Perseas boxing) και το συναθλητή της και παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχάλη Αρναούτη.»

Η αντίπαλος της Λιναρδάτου Delfine Persoon