19/04/2024

Η «μητέρα» όλων των μαχών!

Οι… μανούλες σε θέματα προμότινγκ και θεάματος, Αμερικάνοι πέτυχαν για μία ακόμη φορά κάτι σπουδαίο και εξαιρετικά φαντασμαγορικό. Όπως όλα τα σπορ παγκοσμίως, έτσι και η πυγμαχία που λατρεύεται στις ΗΠΑ ωσάν ιεροτελεστία, στις τάξεις της έχουν γεννηθεί πολλές κόντρες που έχουν γράψει ιστορία…
Μία τέτοια κόντρα, ένα κλάσικο, ένα ντέρμπι που λέμε και στην καθομιλουμένη αναμένεται να λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου! Ο Μάνι Πακιάο (54-4-2, 38 KOs) από τις Φιλιππίνες, που με τα κατορθώματα του έχει κερδίσει το αμερικανικό κοινό, αλλά και τον σεβασμό της πυγμαχικής οικουμένης θα παλέψει μέχρις εσχάτων με το μεξικάνικο… θαύμα Χουάν Μανουέλ Μαρκέζ (54-6-1, 39 KOs)…
Οι δύο σούπερ σταρ της επαγγελματικής πυγμαχίας θα δώσουν τον αγώνα Νο4 με το φιλοθεάμων κοινό να αναμένει πως και πως τη μάχη… Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές μεταξύ τους, όμως, στο καναβάτσο δεν έχει πέσει κανείς, καθώς οι αγώνες τους κρίθηκαν με αποφάσεις των διαιτητών.
Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο της «κόντρας», ο πρώτος αγώνας είχε διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2004 με τον 39χρονο Μεξικανό να κερδίζει, διατηρώντας παράλληλα τους τίτλους WBA και IBF (Featherweight Titles) με ισοπαλία απέναντι στον Φιλιππινέζο. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο «Pac-man» εκδικήθηκε τον Μαρκέζ και του πήρε μάλιστα τη ζώνη του WBC Featherweight Title, ενώ το Νοέμβριο της περασμένης σεζόν, ο Πακιάο νίκησε, ξανά, κρατώντας στα χέρια του, τον τίτλο WBO Welterweight Title!
Η ιδιαιτερότητα της τέταρτης μάχης επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι δύο μύθοι θα παλέψουν, χωρίς το κίνητρο της ζώνης, πράγμα που σαφώς προσδίδει στην αναμέτρηση την ελευθερία στις κινήσεις κι όχι τη σκοπιμότητα. Σημειώνεται πως ήδη, μόλις πέντε μέρες μετά το «κλείσιμο» της μάχης έχουν προπωληθεί 13.000 εισιτήρια, με τους οργανωτές να είναι σίγουροι ότι στις 8 Δεκεμβρίου εντός του επιβλητικού «MGM Garden Arena» στο Λας Βέγκας δεν θα πέφτει… καρφίτσα!!!
Το fightsports.gr θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, μέχρι την ημέρα του αγώνα, και θα σας κρατάει εντός… δράσης με ρεπορτάζ και αφιερώματα για τους δύο σούπερ σταρ και την… πιθανή τελευταία τους σύγκρουση.