26/04/2024

Η Μαρία Κωσταντέλλου αποκλειστικά στο Fightsports.gr!

Μία από τις καλύτερες Ελληνίδες πυγμάχους, η Μαρία Κωσταντέλλου μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr για τη ζωή της, τα όνειρά της και τους επόμενους στόχους της!

Πως ξεκίνησες την πυγμαχία;
Από πολύ μικρή οι γονείς μου με μύησαν στον αθλητισμό. Έχοντας περάσει από πολλά αθλήματα, λόγο σπουδών αναγκάστηκα να σταματήσω. Στο τέλος των σπουδών μου και στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας έχοντας την ανάγκη να γυμναστώ, το kick boxing ήταν το άθλημα που μου τράβηξε το ενδιαφέρον . Έτσι πριν σχεδόν 10 χρόνια ξεκίνησα το kick boxing και την πυγμαχία
Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος σε αυτό τον χώρο;
 Στην  πορεία  10 χρόνων που είμαι στο χώρο έχουμε καταφέρει με τον προπονητή μου Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο να διακριθώ σε πρωταθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο  και στο εξωτερικό, με πολύ σημαντικές διακρίσεις. Εκτός των πανελληνίων πρωταθλημάτων στην Ελλάδα στην πυγμαχία και στο kick boxing έχω διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια στο kick boxing σε ομοσπονδίες που φιλοξενούν τους καλύτερους αθλητές, όπως είναι η WAKO.Στόχος μου λοιπόν είναι η διατήρηση της θέσης μου στα μετάλλια σε ανάλογα πρωταθλήματα.
 Η πολύ καλή σου παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν μία αναγνώριση των προσπαθειών σου;
Η παρουσία μου στο πρωτάθλημα ΒΟΧ 2012 σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια πολύ καλή εμφάνιση μου. Λόγω της αποχής μου σχεδόν 2 χρόνων από της προπονήσεις , η προετοιμασία μου ήταν ελλιπής έως μηδαμινή. Παρόλα αυτά με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια αλλά κυρίως με την τακτική που ακολούθησα σύμφωνα με τον προπονητή μου ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα που σίγουρα ήταν μια αναγνώριση των προσπαθειών μας.
Πότε θα σε δούμε στο ρινγκ;
Ήδη έχω ξεκινήσει να μπαίνω σε προπονήσεις, πάντα με σκοπό να παίζω αγώνες .Όταν αισθανθώ ότι επανέρχομαι ,μαζί με τον προπονητή μου θα συζητήσουμε για το πότε θα ξανανέβω στα ρινγκ αλλά και το μελλοντικό αγωνιστικό μου πλάνο.
Ποιες αθλήτριες στο χώρο θεωρείς πρότυπο;
Πρότυπο αθλήτριας δεν ξέρω αν έχω ,θαυμάζω αρκετές αθλήτριες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πρότυπο έχω όλους τους αθλητές που με προσπάθεια και αφοσίωση στο στόχο τους καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνονται καλύτεροι ,αν και πολλές φορές δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.