26/04/2024

Η απίστευτη ιστορία του Wilder: H άρρωστη κόρη του, το μποξ και το ξύλο σε stalker

Οι πυγμαχικές ιστορίες είναι αυτές, που πολλές φορές κρύβουν πόνο και μία μεγάλη δόση ηρωισμού, όπως αυτή του πρωταθλητή Deontay Wilder.


Ο αήττητος πυγμάχος που έχει κατακτήσει τα παγκόσμια ρινγκ. αναγκάστηκε να στρέψει την προσοχή του στο μποξ, όταν γεννήθηκε η κόρη του Naieya. Εκείνη την περίοδο έκανε διάφορες δουλειές, αλλά το πρόβλημα υγείας της κόρης του, έχριζε ειδικής θεραπείας και τα κόστη ήταν μεγάλα.

Δυστυχώς το παιδί αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, θα έπρεπε να εγχειριστεί και στη συνέχεια να ακολουθήσει ειδική αποθεραπεία.

Ήταν τότε που επιστήθιος φίλος του, του πρότεινε να ξεκινήσει τους αγώνες πυγμαχίας, διότι τα λεφτά ήταν εύκολα, όπως του είχαν υποσχεθεί. Στην Αλαμπάμα όπου ζούσε το μποξ ήταν σαν το γκολφ στην Ελλάδα.

Κάτι το αδιάφορο, όμως ο υψηλόσωμος νεαρός τότε έπρεπε να κάνει το παν, για να σώσει την κόρη του. Το όνειρο του ήταν να πρωταγωνιστήσει στο American Football όμως μπήκε στο «συρτάρι» με συνοπτικές διαδικασίες.

«Όλες μου οι σκέψεις ήταν στην κόρη μου και το μοναδικό μου μέλημα τα λεφτά για να την σώσω», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη. Με 21 αγώνες ερασιτεχνικούς μπήκε στην Ολυμπιάδα του 2008 και κατέκτησε μετάλλιο!Η συνέχεια γνωστή… 32 νοκ άουτ σε 32 παιχνίδια για τον «ψηλό από την Αλαμπάμα» όπως τον αποκαλούσαν.

Ένα περιστατικό που σημάδεψε την καριέρα του ήταν το 2014 όταν ο Charlie Zelenoff που ήταν επαγγελματίας πυγμάχος, μετρίου βεληνεκούς, παρενοχλούσε με μηνύματα και τηλέφωνα τον Deontay.

Ξεπέρασε τα όρια όταν του είπε πως θα δέσει το στόμα της κόρης του και θα της κάνει κακό! Του έκανε ρατσιστικές επιθέσεις και ο Wilder τρελάθηκε, πήρε το αεροπλάνο και εμφανίστηκε μπροστά του στο Λος Άντζελες.

Ο Zelenoff αιφνιδιάστηκε αλλά συνέχισε να είναι προκλητικός. Έκλεισαν ένα σπάρινγκ σε γυμναστήριο τοπικό της πόλης με τον Wilder να τον γρονθοκοπεί, αφήνοντας τον σχεδόν αναίσθητο.

«Οι άνθρωποι που προκαλούν από το ίντερνετ νομίζουν πως είναι ασφαλείς και θα την γλιτώνουν μία ζωή. Κάποια στιγμή θα πιαστούν όπως ο Zelenoff”, έλεγε χαρακτηριστικά μετά το γεγονός ο αήττητος πυγμάχος.

Μπορεί να έβαλε τα όνειρα του στην άκρη για να σώσει την κόρη, δουλεύοντας σε τρεις δουλειές, όπως φορτηγατζής, κηπουρός, μηχανικός αλλά δούλεψε και δικαιώθηκε φτάνοντας στην κορυφή. Τα έμαθε όλα από τον πατέρα του όπως λέει, γιατί στο σπίτι τους έμαθαν να τα φτιάχνουν όλα μόνοι.

«Ποτέ δεν φωνάξαμε κάποιον να μας φτιάξει κάτι στο σπίτι.Γνωρίζαμε πως ο πατέρας μας θα το έφτιαχνε και έτσι πήρα κι εγώ το παράδειγμα, κάνοντας ένα σωρό δουλειές».

Την καριέρα του και τα ρεκόρ του λίγο πολύ, μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ γιατί για εμάς μικρή σημασία έχουν. Αντίθετα, σημασία έχει η πορεία αυτού του ανθρώπου, που ξεκίνησε από το μηδέν με τόσα εμπόδια και έφτασε ψηλά με μόνο κίνητρο την αγάπη για την κόρη του. Respect…