25/04/2024

Η απάντηση της Λιναρδάτου για το «The Battle IV»

Iδού η ανακοίνωση της Χριστίνας Λιναρδάτου και του εκπροσώπου της Γιάννη Παγανιά, για τους λόγους της απόσυρσης της από το “The Battle 4”, της αθλήτριας του Μάνου Λαβδάκη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Κατόπιν της από 6-3-2013 δήλωσης του διοργανωτή του Βattle iv κ Στέφανου Κωνσταντινίδη ο οποίος  ανακοίνωσε την αντικατάσταση της Πυγμάχου Χριστίνας Λιναρδάτου με την αθλήτρια Δήμητρα Κουκουσέλα και συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «…Η επιλογή μας ήταν η Δήμητρα Κουκουσέλα, στην οποία έγινε άμεση πρόταση, συνοδευόμενη από τα Ιατρικά έγγραφα της Τζένης Τασίδου που την καθιστούν καθ΄όλα υγιή για να αγωνιστεί σε πυγμαχικό μάτς».

Σε απάντηση της ανωτέρω ανακοίνωσης, οφείλουμε να πούμε στο κόσμο της πυγμαχίας και στους φίλους που με τόση αγωνία έβλεπαν την εντατική προετοιμασία μας αλλά και εναγωνιωδώς περίμεναν την διεξαγωγή του αγώνα στις 10-3-2013 με την αντίπαλο αθλήτρια Τζένη Τασίδου, ότι λαμβάνοντας υπόψην τα ιατρικά έγγραφα τα οποία μας προσκομίστηκαν επτά ημέρες πρίν τον αγώνα, προκειμένου να πιστοποιήσουμε την υγεία του αθλητή πριν τη συμμετοχή μας, κρίθηκαν αρχικώς ανεπαρκή και τελικώς ακατάλληλα με γνώμονα την Ιατρική επιστήμη και πρακτική, τον Αθλητικό Νόμο και το Ιατρικό εγχειρίδιο της AIBA.

 Παραχρήμα δηλώσαμε την ματαίωση του αγώνα με την εν λόγω αθλήτρια και αναμέναμε την αντικατάστασή της. Τούτο δεν έπραξε ο διοργανωτής, ως όφειλε.

Αντιθέτως ο ισχυρισμός του για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα ανωτέρω, μόνο αίολος μπορεί να χαρακτηρισθεί μη ανταποκρινόμενος στην αλήθεια αλλά και στην σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύεται σε παρόμοιες περιστάσεις.

 Όσο δε τα περί φόβου σενάρια μόνο οίκτο μας προκαλούν γι΄αυτούς που τα εμπνέονται.

 Η Πρωταθλήτρια Ελλάδος έτους 2012 κα Χριστίνα Λιναρδάτου σέβεται όλες τις αντιπάλους της και δεν φοβάται καμία.

Αθήνα 9 Μαρτίου 2013

Η ομάδα της κας Χριστίνας Λιναρδάτου

Νομικός Σύμβουλος – Δικηγόρος Αθηνών

Αναστάσιος Δ. Σμυρνής