02/05/2024

Ελληνική πυγμαχία: Ένα βαρέλι χωρίς πάτο;

Με αγωνία αναμένουμε τις εξελίξεις όσον αφορά την νεοσύστατη ομοσπονδία που θα υπάρξει για τους επαγγελματίες και θα δώσει έναν μπούσουλα στην Ελληνική πυγμαχία. Βλέπω με μεγάλη συμπάθεια, την προσπάθεια του Γιώργου Στεφανόπουλου. Για ένα τέτοιο εγχείρημα πάντως χρειάζεται να πέσει πολύ χρήμα, διότι τα trials και οι κάρτες για επαγγελματίες, από μόνες τους δεν λένε τίποτα. Την ώρα που ακόμα στην Ελλάδα, ανοίγουμε το BoxRec για να δούμε τι αξία έχει ένας αθλητής, δεν δίνουμε βάση στην ουσία.

Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι της πυγμαχίας να προσεγγίσουν κάποιον χρηματοδότη, για να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια και να υπάρξει ομοσπονδία επαγγελματική που να απευθύνονται και να περνούν άπαντες από την έγκριση της. Ένας χρηματοδότης που να έχει γνώσεις promoter και θα μπορεί τους 2.500 ανθρώπους που βρίσκονται επί μονίμου βάσεως σε κάθε event να τους κάνει 5.000 και στη συνέχεια ακόμη παραπάνω.

Το BoxRec είναι ένα απλό σάιτ και υπάρχουν δεκάδες σαν κι αυτό. Δεν είναι αρκετό για να βαφτίζει επαγγελματίες τους πυγμάχους. Αυτά προς το παρόν και περιμένουμε εξελίξεις για να δούμε και εμείς που βαδίζουμε…