23/04/2024

Δύσκολη πρόκληση για το νέο μεγάλο αστέρι της Ιαπωνικής πυγμαχίας

Και ευκαιρία να δείξει αν είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Παγκόσμιας πυγμαχίας…

Ο Naoya Inoue είναι ένας αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος πυγμάχος και φαίνεται να κρατάει το μέλλον της Ιαπωνικής, και όχι μόνο, πυγμαχίας στα χέρια του. Μετά από μια πολύ καλή ερασιτεχνική καριέρα, πέρασε στην επαγγελματική πυγμαχία όπου μόλις στο 6ο του παιχνίδι κατέκτησε εύκολα τον παγκόσμιο τίτλο WBC World light flyweight βγάζοντας ΝΟΚ ΑΟΥΤ τον πολύ πιο έμπειρο Adrian Hernandez (29 -2 τότε). Μιλάμε για παγκόσμιο τίτλο μιας εκ των πραγματικά μεγάλων ομοσπονδιών…

Αφού υπερασπίστηκε μια ακόμη φορά τη ζώνη του αποφάσισε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να ανέβει όχι μία, αλλά δύο κατηγορίας μιας και η Light Flyweight απαιτούσε τρομερά μεγάλο κόψιμο κιλών κάθε φορά. Ο αντίπαλος του αυτή τη φορά θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και δεν μιλάμε μόνο για τα κιλά, ούτε και την WBO ζώνη superflyweight.

Ο επίσης πρωταθλητής δύο διαφορετικών κατηγοριών βάρους Omar Andres Narvaez (43-1) έχει χάσει μόνο μία φορά στην μεγάλη καριέρα του από τον πολύ βαρύτερο Nonito Donaire και σίγουρα θα περιμένει τον ταλαντούχο Ιάπωνα χωρίς καμία διάθεση να του παραδώσει τη ζώνη του.

Το ιδιαίτερο είναι ότι στο ίδιο event θα συγκρουστούν και τα νεαρότερα αδέρφια των δύο πυγμάχων. Ο Takuma Inoue (3-0) με τον Nestor Daniel Arvaez (20-2) και 14 χρόνια διαφοράς.