29/03/2024

Δυο σωστοί και ένας λάθος τρόπος για να μην φοβάσαι το ξύλο!

dome2Το κλασικό πρόβλημα των αρχάριων σ’ ένα γυμναστήριο πυγμαχίας είναι ο φόβος να μην χτυπηθούν. Ευτυχώς στην Ελλάδα οι περισσότερες σχολές έχουν μία σωστή φιλοσοφία για το πώς θα αντιμετωπίσουν την φοβία των μαθητών τους.

Πρώτον: Κάνεις σπάρινκ με αθλητές του επιπέδου σου

Μην ανεβάζεις επίπεδο αμέσως. Είσαι στο στάδιο που μπορείς να διαχειριστείς αθλητές στα μέτρα σου. Δεν πρέπει να παίζεις με πολύ πιο έμπειρους από σένα, μεγαλύτερους σε μέγεθος ή ταχύτητα. Όσο περνάει ο καιρός το σώμα σου θα αντιδράει καλύτερα και  θα δέχεται τα χτυπήματα χωρίς να πονάς ιδιαίτερα.

Δεύτερον: Τα σπάρινγκ να είναι σε αργό τέμπο

Το αργό σπάρινγκ σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις.  Δεν είναι θέμα ευκολίας αλλά θέμα λεπτομέρειας. Το πρόβλημα με τους αρχάριους είναι πως δεν έχουν την δυνατότητα να δουν τις μπουνιές. Είναι κροσέ, είναι ντιρέκτ, είναι άπερκτατ; Δεν μπορούν να το δουν! Το βλέπουν στην μισή διαδρομή ή όταν το χτύπημα προσγειωθεί πάνω τους. Προτείνουμε το αργό σπάρινγκ που μας βοηθάει να βλέπουμε τα πάντα.

subscribe-to-our-youtube-channel

Το λάθος: Πρέπει να φας ξύλο για να μάθεις

Πολλές σχολές είναι αυτής της άποψης. Είναι όμως σωστό; Γίνεσαι πιο σκληρός όταν τρως ξύλο, όμως η ψυχολογική ζημιά σε κρατάει μαγκωμένο και δεν σε αφήνει να απελευθερωθείς. Ο φόβος είναι στο καθαρό ψυχολογικό κομμάτι, κι αν ο αρχάριος κάνει λάθος εκκίνηση τον ακολουθεί για πάντα.

mallios-768x230