20/04/2024

Διάσημοι μποξέρ που πήραν μετάλλια στην Ολυμπιάδα της Αθήνας!

Για κάθε ερασιτέχνη πυγμάχο η Ολυμπιάδα και ένα μετάλλιο σε αυτήν αποτελεί τον κολοφώνα της καριέρας του. Το fightsports.gr έψαξε και βρήκε τους πιο δημοφιλείς επαγγελματίες μποξέρ οι οποίοι συμμετείχαν και κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004. Τα ονόματα που θα δείτε παρακάτω τεράστια πλέον στον επαγγελματικό κόσμο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι απ’αυτούς ήταν ήδη θρύλοι στο ερασιτεχνικό.

Ας ξεκινήσουμε το αφιέρωμά μας στο κορυφαίο γεγονός της Αθήνας από τις ελαφριές κατηγορίες εκεί που στην Flyweight κατηγορία χρυσός Ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Yurorkis Gamboa από την Κούβα. Παγκόσμιος πρωταθλητής και εντυπωσιακός μποξέρ που παίζει στις ΗΠΑ ο Gamboa:

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία την Bantamweight πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Guillermo Rigondeaux κερδίζοντας τον Ταϊλανδό Worapoj Petchkoom:

https://www.youtube.com/watch?v=R-DZ7CEJ76U

Στα Lightweight ο θρυλικός ερασιτέχνης Mario Kindelán πήρε το χρυσό μετάλλιο από τον Amir Khan που αρκέστηκε να φέρει στην Βρετανία το ασημένιο μετάλλιο:

https://www.youtube.com/watch?v=-znHx8jQANk

Η middleweight κατηγορία για τα σημερινά δεδομένα επιφύλασσε μία τεράστια έκπληξη. Ο δημοφιλέστατος Gennady Golovkin έφτασε στον τελικό της Ολυμπιάδας των Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο του εμπειρότερου τότε Gaydarbek Gaydarbekov, χάνοντας τον τελικό. Χρυσός ολυμπιονίκης ο Ρώσος, ενώ το Καζακστάν πήρε το ασημένιο μετάλλιο του GGG:

Στα light heavyweight χρυσός ολυμπιονίκης στέφθηκε ένας μποξέρ που μέχρι και σήμερα που παραμένει ενεργός επαγγελματίας μαχητής ανήκει στην πεντάδα των καλύτερων στο άθλημα. Ο λόγος για τον Andre Ward που κέρδισε τον τελικό του 2004 κόντρα στον Magomed Aripgadjiev από την Λευκορωσία (σ.σ. ο τελικός δεν υπάρχει στο διαδίκτυο):

Και τέλος στην super heavyweight κατηγορία συναντάμε τον Alexander Povetkin που πήρε το χρυσό μετάλλιο από τον Mohamed Aly τον Αιγύπτιο (σ.σ. ο τελικός δεν υπάρχει στο διαδίκτυο).