25/04/2024

Γυναίκες- σωματοφύλακες στην Κίνα κάνουν θραύση!

Οι γυναίκες στην Κίνα φημίζονται πλέον για τον δυναμισμό τους. Το VICE συνάντησε την Li Wenjing που είναι γυναίκα- σωματοφύλακας ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της χώρας.

«Όταν είμαι με τον πελάτη μου στο σπίτι, μπορώ να ντυθώ λιγάκι πιο casual. Σε γκαλά ή άλλες εκδηλώσεις, ντύνομαι πιο θηλυκά. Παρουσιάζομαι σαν γραμματέας, έτσι ώστε να μην καταλάβει κανείς ότι είμαι σωματοφύλακας».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Κίνα πλέον διαθέτει 2 εκ. επιφανείς ανθρώπους και μετά την Αμερική είναι η δεύτερη χώρα σε συγκέντρωση πλουσίων. Οι γυναίκες- σωματοφύλακες εκεί λειτουργούν σαν μυστικά όπλα καθώς είναι η ιδανική κάλυψη.

Η ζήτηση των γυναικών αυτών είναι μεγάλη και έτσι δημιουργήθηκαν τα εκπαιδευτήρια Yunhai που στρατοπεδεύουν τους εκπαιδευόμενος με στόχο να βγουν στην πιάτσα για μία δουλειά που θα μπορεί να αποφέρει περίπου 5.000 ευρώ μηνιαίος, ποσό που στην Κίνα είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό. Η Li είχε ένα καλό background στις πολεμικές τέχνες, πριν βρεθεί εκεί.

 «Ήθελα να αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές μου. Εάν ήμουν απλώς μια συνηθισμένη δημόσια υπάλληλος, δεν θα είχα που να βασιστώ για να το πετύχω αυτό. Και τα χρήματα αποδείχθηκε ότι ήταν καλά». 

Αυτοί που φοιτούν έχουν μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν την διαμονή και το φαγητό τους. Η  εκπαίδευση είναι δωρεάν και προβλέπει  τρέξιμο τριών μιλίων, νωρίς το πρωί, χτυπήματα σε σάκο του μποξ, kickboxing και πυγμαχία wushu. Το απόγευμα, οι εκπαιδευόμενοι κάνουν εξάσκηση για το πώς πχ θα βάλουν και βγάλουν με ασφάλεια έναν πελάτη από το αυτοκίνητο. Οι εκπαιδευόμενοι επίσης διδάσκονται πώς να υποτάξουν και να ακινητοποιήσουν ενόπλους με κάθε είδους όπλα, από μαχαίρια έως τουφέκια AK-47.

Στο χώρο της πυγμαχίας δυο γυναίκες ασκούμενες φορούν παπούτσια με 7,5 εκατ. τακούνι την ώρα που ο Ding Jia ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής τους έδειχνε πώς θα κρατάνε μια ισορροπημένη, όρθια στάση. «Το να μάθεις να περπατάς έτσι είναι απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς» εξήγησε η Ma Zeng.

Τα βίαια εγκλήματα είναι συγκριτικά σπάνια στην Κίνα, εν μέρει επειδή η πρόσβαση στα όπλα είναι τόσο δύσκολη. «Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, κανένας δεν επιτρέπεται να φέρει όπλα, και ιδιαιτέρως οι σωματοφύλακες» είπε ο Xin.«Χωρίς όπλα, πρέπει να γνωρίζεις καλό κουνγκ φου, να έχεις δεξιότητες παρατήρησης, τεχνικές άμυνας και γρήγορους χρόνους αντίδρασης για να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο».