19/04/2024

Γνωρίστε τους τρεις…billionaires των μαχητικών αθλημάτων σήμερα

Τα μαχητικά αθλήματα ήταν το μέσο για να ανοίξουν οι μπίζνες στους τρεις πιο πλούσιους του είδους

Τρεις προσωπικότητες των μαχητικών αθλημάτων που αποδεικνύονται και επιτυχημένοι επιχειρηματίες θα αναλυθούν στο παρακάτω άρθρο.

Μπορεί οι δύο από αυτούς να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης όμως οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί μέρα με την μέρα φουσκώνουν. 

Conor McGregor

O Conor McGregor έγινε γνωστός μέσω των μικτών πολεμικών τεχνών σε όλο τον πλανήτη. Είναι πρώην πρωταθλητής του UFC και στα 31 του χρόνια ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. 

Μπορεί να μην αγωνίζεται πλέον(χωρίς να έχει κρεμάσει τα γάντια του) όμως τα έσοδα του είναι τεράστια από εμπορικές συμφωνίες. Το αποκορύφωμα των εσόδων του ήταν στον αγώνα με τον Floyd Mayweather το 2017.

Είναι αυτός που πέτυχε το μεγαλύτερο pay per view στην ιστορία του UFC στο ματς με τον Khabib Nurmagomedov. Έφτασε το ασύλληπτο νούμερο των 2,4 εκατομμυρίων αγορών. Στα 4,3 εκατομμύρια pay per view έφτασε η μάχη του με τον Mayweather.

Έχει πάγια έσοδα 7 εκατομμυρίων δολαρίων από χορηγούς όπως η Μonster Energy, Reebok, Burger King κτλ. Το 2018 δημιούργησε το ουίσκι δικής του παραγωγής ονόματι Proper 12 που πάει εξαιρετικά. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε χώρες όπως Αγγλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Καναδάς.

Floyd Mayweather

Είναι συνολικά ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών βάσει αριθμών. Ο Floyd Mayweather αγωνίστηκε από το 1996 μέχρι το 2017 επαγγελματικά. Αποσύρθηκε αήττητος ενώ έχει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο το 1996.

Έβγαλε περίπου 2 δισεκατομμύρια από το σπορ. Forbes και Sports Illustrated τον συμπεριλαμβάνουν συνεχώς στις λίστες με τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο. Του ανήκει το Mayweather Boxing Club και διαθέτει την Mayweather promotion εκπροσωπώντας πολλούς πυγμάχους σε τοπ επίπεδο. 

Manny Pacquiao

Συχνά τον αποκαλούν ως έναν από τους καλύτερους μποξέρ στον πλανήτη και έχει εμπλακεί μάλιστα με την πολιτική των Φιλιππίνων καθώς είναι πολύ σεβαστό πρόσωπο στην χώρα του.

Ο Manny Pacquiao είναι πρωταθλητής σε οκτώ κατηγορίες και σήμερα στα 41 του έτη αγωνίζεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Έχει αποκομίσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τους αγώνες του στην πυγμαχία μόνο από pay per view. Στην λίστα Forbes τον συμπεριέλαβαν ως τον δεύτερο πιο πλούσιο αθλητή το 2015.