26/04/2024

Γιώργος Νταντάμης: Υπερτερώ σε τεχνική και εμπειρία του Καλαϊτσίδη

Μετά από την πετυχημένη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση το καλοκαίρι, με νίκη στο Versus, ο Γιώργος Νταντάμης θα προσθέσει άλλον έναν επαγγελματικό αγώνα μέσω του Face Off την Κυριακή.


Αυτή την φορά θα αντιμετωπίσει τον Βαλέρα Καλαϊτσίδη σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της κάρτας. Ο Νταντάμης μίλησε στο Fightsports.gr για τον στόχο του στο συγκεκριμένο ματς και ένα μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο της Καρδίτσας.

«Στόχος μου σε αυτό, όπως και σε κάθε παιχνίδι, είναι η νίκη, μέσα από έναν όμορφο και τεχνικό αγώνα. Μου αρέσει πολύ να παίζω, και όσο υπάρχουν οργανώσεις στις οποίες μπορώ να συμμετάσχω, θα με βλέπετε στα ρινγκ.

Ωστόσο, για να αξίζει η κάθε μου συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σκοπός και το κίνητρο, πέρα από την προσωπική χαρά και ικανοποίηση. Αυτή τη φορά δεν παίζω μόνο για τη νίκη, όπως προείπα, αλλά και για τους ανθρώπους της Καρδίτσας, οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην καταπάτηση των Αγράφων και την δημιουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή.

Θέλω μέσα από τη συμμετοχή μου να στείλω το μήνυμα, πως για τα ιδανικά μας και τα πιστεύω μας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και να μαχόμαστε».

Ο Νταντάμης έχει στραφεί στην επαγγελματική πυγμαχία χωρίς να κλείνει την…πόρτα στην ερασιτεχνική.

«Η ερασιτεχνική πυγμαχία με ιντριγκάρει ιδιαίτερα, και προσπάθησα πολύ να συμμετάσχω και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο πρόσφατο παρελθόν, γεγονός που δεν συνέβη, διότι η Ελληνική Ομοσπονδία δεν μου επέτρεψε ποτέ να αγωνιστώ. Πλέον παίζω ξανά επαγγελματικό μποξ, αλλά δεν θα έλεγα όχι στην μεταστροφή στην ερασιτεχνική πυγμαχία, κάτω από προϋποθέσεις πάντα».

Τέλος για τον αντίπαλο του τόνισε πως είναι υπολογίσιμος αντίπαλος ωστόσο υπερτερεί σε τεχνική και εμπειρία.

«Ο Βαλέρας Καλαϊτσίδης είναι ένας νέος αθλητής, με αρκετά παιχνίδια στο ενεργητικό του τον περασμένο χρόνο, και απέναντι σε καλούς αθλητές, και απέδειξε ότι μπορεί να είναι υπολογίσιμος στο μέλλον.

Θεωρώ ότι αυτή τη φορά έχει μελετήσει τον αντίπαλό του και θα έρθει 100% προετοιμασμένος. Τα σημεία στα οποία πιστεύω ότι υπερτερώ, είναι ότι είμαι ένας πιο τεχνικός και έμπειρος παίχτης, γεγονός που μου δίνει πλεονέκτημα.

Ωστόσο, μιλάμε πάντα για έναν αγώνα, στον οποίο κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει. Σημασία έχει το ταξίδι, η ματιά σου απέναντι στο παιχνίδι και αυτά που έχεις να εκφράσεις παίζοντας, μια και το μποξ σαν άθλημα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη ζωή και τη σκοπιά μου πάνω σε αυτή.

Τελειώνοντας, να σας ευχαριστήσω για το βήμα και την ευκαιρία και μην ξεχνάτε… #save_agrafa».