25/04/2024

Βγήκε από το κώμα ο Βρετανός πυγμάχος που έκανε σπάρινγκ «με τον θάνατο»

Σύμφωνα με τους γιατρούς τους ο Βρετανός πυγμάχος Nick Blackwell βγήκε από το κώμα στο οποίο είχε πριν από 1 μήνα ακριβώς, μετά από το, ανόητο στην καλύτερη περίπτωση, σπάρινγκ που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. 


Για όσους δεν θυμούνται ο Blackwell είχε δεχθεί σημαντική ζημιά στο κεφάλι στη μάχη του με τον Chris Eubank Jr τον περασμένο Μάρτιο, σε βαθμό που ο αντίπαλος του αποφάσισε να τον χτυπάει μόνο στο σώμα γιατί φοβήθηκε για την υγεία του. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο πυγμάχος έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό αιμάτωμα που ανάγκασε τους γιατρούς να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα. Τελικά κατάφερε να επιζήσει χωρίς μεγαλύτερα προβλήματα αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το μποξ αφού ήταν πια πολύ επικίνδυνο για τον ίδιο.

Αρκετούς μήνες αργότερα, ο Blackwell παρασύρθηκε προφανώς από την αγάπη του για το άθλημα και αποφάσισε σε μια προπόνηση να κάνει σπάρινγκ. Αμέσως μετά την προπόνηση η κατάσταση χειροτέρεψε και ξαναέπεσε σε κώμα αλλά αυτή τη φορά οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν κομμάτι του κρανίου για να τον σώσουν.

Τελικά ο πρώην Middleweight πρωταθλητής κατάφερε να ξυπνήσει από το κώμα σχεδόν ένα μήνα μετά και σύμφωνα με τους ανθρώπους τους, περπατάει, τρώει και μιλάει κανονικά με τους δικούς του.

Βέβαια η πυγμαχική ομοσπονδία της Αγγλίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για την συμμετοχή άλλων προπονητών και αθλητών σε αυτό το σπαρινγκ και αναμένεται να πέσουν σοβαρές ποινές.