25/04/2024

Βαγγέλης Νανιτζανιάν: To αστέρι του πυγμαχικού ΠΑΟΚ αποκαλύπτεται στο Fightsports.gr

johnys-personal-training

To Fightsports.gr στα πλαίσια της συνεργασίας του με την πυγμαχική ομάδα του ΠΑΟΚ, σήμερα σας συστήνει το μεγάλο αστέρι του συλλόγου, τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν. Πρόκειται για τον νεαρό πυγμάχο, που ο Δικέφαλος του Βορρά έχει επενδύσει για μελλοντικές διακρίσεις. Ήδη ο Νανιτζανιάν περιμένει την απάντηση της AIBA για το πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του ελπιδοφόρου αθλητή:

Bαγγέλη σε πρώτο πλάνο είναι η συμμετοχή σου στο παγκόσμιο τουρνουά της ΑΙΒΑ. Εφόσον αγωνιστείς τελικά ποιος είναι ο στόχος σου στο event και τι να περιμένουμε από σένα;

 «Αρχικά να σας πω ότι περιμένουμε την τελική έγκριση – επιβεβαίωση της συμμετοχής μου από την AIBA, καθώς η αίτησή μας ήταν εκπρόθεσμη για δύο ημέρες, παρόλα αυτά ελπίζω να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα και να λάβω κανονικά μέρος, καθώς αν τελικά πάνε όλα καλά θα είμαι και ο μοναδικός αθλητής από την Ελλάδα που θα λάβει μέρος. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο γεγονός, από αυτά που αποτελούν όνειρο για κάθεαθλητή. Όσον αφορά τους στόχους, πρώτη φορά παίρνω μέρος σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, οπότε πρωταρχικός στόχος είναι η απόκτηση εμπειριών και να απολαύσω την κάθε στιγμή εκεί. Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά και δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Ελευθεριάδη, τους τελευταίους μήνες, νιώθω έτοιμος και θα αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Μάθαμε για την σπουδαία κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να στηρίξει την προσπάθεια σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για σένα και για το πυγμαχικό σωματείο του ΠΑΟΚ;

 «Ευχαριστώ πολύ τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη για την υποστήριξή του. Αν ο ίδιος δεν αναλάμβανε τα έξοδα της αποστολής δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η κίνηση του κ. Σαββίδη είναι ακόμα πιο σημαντική αν σκεφτείτε ότι στη Ρωσία θα αγωνιστώ με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας και όχι του συλλόγου. Σίγουρα αυτή η απόφαση του μεγαλομετόχου είναι σημαντική και για όλο το Τμήμα Πυγμαχίας του Α.Σ. ΠΑΟΚ, το οποίο έχει την ανάγκη στήριξης καθώς υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά και ο προπονητής μας προσπαθεί καθημερινά με όσα μέσα διαθέτει για το καλύτερο.»

Είσαι μικρός σε ηλικία και έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Που φαντάζεσαι πυγμαχικά τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

 «Νομίζω ο κάθε αθλητής θέλει να πετύχει και έχει υψηλούς στόχους και όνειρα. Στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση εμπειριών και παραστάσεων από διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Θέλω να βελτιώσω την τεχνική μου και το παιχνίδι μου ώστε να μπορώ σε μερικά χρόνια να μπω δυνατά στην κατηγορία των ανδρών. Μεγάλο μου όνειρο αποτελεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αλλά βέβαια και σε επαγγελματικούς αγώνες υψηλού επιπέδου, όπως αυτοί που γίνονται στα μεγάλα event σε Γερμανία και Αμερική, όμως ξέρω ότι έχω μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι εκεί και είναι κάτι που δεν με απασχολεί τώρα.»

 Θα σε δούμε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα να αγωνίζεσαι κι αν υπάρχουν κάποιοι πυγμάχοι που ξεχωρίζεις στην Ελλάδα;

«Θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με στόχο να υπερασπιστώ τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή. Υπάρχουν αρκετοί, καλοί Έλληνες πυγμάχοι που ξεχωρίζω, πρώτα από όλους ο Θανάσης Γλυνός με τον οποίο είμαστε και συναθλητές στον Α.Σ. ΠΑΟΚ, αλλά και ο Αλέξανδρος Τσανικίδης. Μου αρέσει επίσης το στυλ του Αρμάν Ντανεγιάν και του Γιάννη Στοφορίδη, από επαγγελματίες. Αναφέρομαι σε πυγμάχους που αγωνίζονται ακόμα, γιατί από παλιούς υπάρχουν πολλά ονόματα που μπορώ να αναφέρω και δυστυχώς δεν αγωνίζονται πια.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τι μπορείς να τους υποσχεθείς;

 «Στον κόσμο του ΠΑΟΚ θέλω να πω να αγκαλιάσουν το άθλημα της πυγμαχίας και να στηρίξουν το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου, το οποίο έχει μεγάλη ιστορία. Η υπόσχεση που δίνω σε όλους όσους με υποστηρίζουν είναι πως θα παλέψω με ψυχή σε όποιο ring και αν βρεθώ, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα!»