20/04/2024

Αφήνει Saunders και πάει για Canelo ο Golovkin

Σύμφωνα με ξένα ρεπορτάζ, ο Gennady Golovkin δεν θα αγωνιστεί τελικά το καλοκαίρι με τον Billy Joe Saunders για να ενοποιήσουν τις παγκόσμιες ζώνες τους, αφού θέλει να αφοσιωθεί στο ματς με τον Canelo Alvarez το ερχόμενο φθινόπωρο.


Φυσικά το ματς με τον Canelo δεν έχει υπογραφεί ή ανακοινωθεί αλλά φαίνεται πως και οι δύο πλευρές καταλήγουν θετικά στον αγώνα. Μάλιστα η πλευρά του Canelo δήλωσε ότι αν ο GGG αγωνιστεί το καλοκαίρι με τον Saunders τότε τα δικά τους πλάνα μπορεί να πάνε στράφι και να μην γίνει ο αγώνας με τον Μεξικάνο.

Επίσης, ο πυγμάχος από το Καζακστάν φαίνεται να κουβαλάει πολύ κούραση από την 12γυρη μάχη του με τον Daniel Jacobs τον προηγούμενο μήνα και θέλει να πάρει λίγο καιρό εκτός ώστε να επανέλθει πλήρως. Ο Golovkin είναι και αρκετά μεγαλύτερος από τον Canelo και στα 35 του δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμη να περιμένει.

Η μάχη με τον Saunders πάντως θα ήταν καλή αφού ο νικητής θα αποκτούσε τις ζώνες και των δύο και θα έγραφε ιστορία. Ας ελπίσουμε ότι η πλευρά του Canelo όταν έρθει η ώρα δε θα αλλάξει γνώμη και θα μπλοκάρει το ματς που τόσος κόσμος θέλει να δει αλλά έχει αρχίσει να βαριέται να περιμένει. Ο Μεξικανός έχει προγραμματισμένη μάχη για τον Μάιο πάντως με τον συμπατριώτη του Julio César Chávez Jr.