26/04/2024

Ασημένιο μετάλλιο ο Αμανατίδης

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του προπονητή του Άρη,Γκαβέζου Γιώργου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου του Κλεισθένη Αμανατίδη

Με έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ΑΡΗ έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος πυγμαχίας της κατηγορίας παίδων που πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας από 18 -21 Οκτωβρίου. Η ομάδα του ΑΡΗ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη με ένα αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε ο Αμανατιδης Κλεισθένης , με πολλές εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές του , αλλά και με παρά πολλά παράπονα από την διαιτησία. 

Το πρωτάθλημα στιγματίστηκε από την απαράδεκτη αδικία εις βάρος του πυγμάχου του ΑΡΗ Αμανατιδη Κλεισθένη που αγωνίστηκε στον τελικό της κατηγορίας των 80 κιλών , όπου δέχτηκε το απαράδεκτο αποτέλεσμα των κριτών οι όποιοι τον αδίκησαν και ανάδειξαν νικητή και πρωταθλητή τον αθλητή των Μαχητών Ελευθερούπολης. 

Η ανωτερότητα του Αμανατιδη έναντι του αντίπαλου του ήταν ολοφάνερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα , δίνοντας περισσότερα και ουσιαστικότερα κτυπήματα στον αθλητή της Ελευθερούπολης και στους τρις γύρους , παρά τον τραυματισμό του από αντικανονικό κτύπημα που δεν είδε ο διαιτητής του αγώνα. Και ενώ όλοι περίμεναν το χρυσό μετάλλιο να δοθεί στον Αμανατιδη , οι κριτές του αγώνα με την απόφαση τους άφησαν άφωνους τους ανθρώπους του ΑΡΗ όπως και τους θεατές που ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται οι αθλητές του ΑΡΗ τις απαράδεκτες λάθος αποφάσεις των κριτών και δεν είναι τυχαίο ότι ο αθλητής της Ελευθερούπολης (διοργανώτρια πόλη) ήταν ο μόνος που έφτασε τελικό.