19/04/2024

Απαγορευτικό της ομοσπονδίας προς τους πυγμάχους!

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ελληνικής πυγμαχίας κάνει γνωστό πωως απαγορεύει  σε όσους πυγμάχουν που ανήκουν στην ομοσπονδία να παίξουν σε άλλες διοργανώσεις!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προς Όλα τα Σωματεία

– Μέλη της Ε.Ο.ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,

με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και παράλληλα να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προστατεύσετε τους αθλητές/τριες σας, αλλά και να διατηρήσετε την νομιμότητα στις ενέργειες των σωματείων σας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (Α.Ι.Β.Α.), απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στο Μητρώο της Ομοσπονδίας μας πυγμάχων αθλητών/τριών σε κάθε είδους διοργάνωση οιουδήποτε άλλου μαχητικού αθλήματος ή επαγγελματικής πυγμαχίας ή πάσης φύσεως αγώνων πυγμαχίας, οι οποίοι δεν πραγματοποιούνται  σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. στην Ελλάδα και της  Α.Ι.Β.Α. σε διεθνές επίπεδο.

 

Σε περίπτωση συμμετοχής κατά τα ανωτέρω εγγεγραμμένων στο Μητρώο μας πυγμάχων αθλητών/τριών, η Ε.Ο.Π. υποχρεούται να ακυρώνει το Δελτίο τους και να τους διαγράφει χωρίς την δυνατότητα επαναφοράς τους στην ερασιτεχνική πυγμαχία. Επιπλέον, εφόσον πιστοποιείται η σύμπραξη (αποδοχή – ανοχή) του σωματείου σε τέτοιου είδους ενέργειες των αθλητών/τριών (με την παρουσία στις κατά τα ανωτέρω διοργανώσεις του προπονητή, Μελών Δ.Σ. ή/και άλλων παραγόντων του σωματείου), τότε σύμφωνα με τις οδηγίες της Α.Ι.Β.Α θα προκύπτουν πειθαρχικές και λοιπές κυρώσεις για όλους τους συμμετέχοντες και για το σωματείο.

 

Έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση σας και θεωρώντας ότι θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την προστασία των αθλητών/τριών σας και την διασφάλιση της νομιμότητας, σας καλούμε να μην δραστηριοποιείστε σε διοργανώσεις κατά τα ανωτέρω, αλλά και να καταγγέλλετε/καταδικάζετε τέτοιου είδους καιροσκοπικές συμμετοχές, γιατί στερούν από τους αθλητές/τριες το μέλλον, την εξέλιξη και την διάκρισή τους στα πλαίσια του οργανωμένου  αθλητισμού και δεν εγγυώνται την ασφάλειά τους.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΖΗΣ              ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ