19/04/2024

«Αν ο Conor αντέξει ακόμη και 1 γύρο με τον Floyd, το μποξ είναι παραμύθι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Conor Mcgregor είναι κοντά στο να αντιμετωπίσει σε αγώνα πυγμαχίας, τον θρύλο του αθλήματος Floyd Mayweather και η κουβέντα για το αν έχει πιθανότητες να κάνει την έκπληξη ο Ιρλανδός, πάει και έρχεται.


Οι περισσότεροι βέβαια συμφωνούν ότι ο McGregor έχει ελάχιστες πιθανότητες να πάρει την νίκη και όχι έστω και μια αξιοπρεπής εμφάνιση που θα λήξει σε απόφαση, θα είναι επιτυχία για τον Conor.

Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο πρώην UFCer Chael Sonnen που όμως τραβάει το θέμα λίγο παραπάνω.Λίγο…

«Η μεγαλύτερη ιστορία της μάχης που κανείς δεν το σχολιάζει είναι πόσο δεν σέβεται ο κόσμος την πυγμαχίας. Το κοινό απορρίπτει την πυγμαχίας σαν ένα περιθωριακό, ψεύτικο σπορ και μπορεί να έχει δίκιο. Το ότι μπορείς να πάρεις έναν τύπο που δεν έχει χάσει ποτέ στην επαγγελματική πυγμαχία και να τον βάλεις εκεί μέσα με κάποιον που δεν έχει ούτε έναν αγώνα και υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι ο δεύτερος θα κερδίσει τον πρώτο, είναι ντροπή για το σπορ. »

«Εγώ έρχομαι από την πάλη. Ο καλύτερος παλαιστής στις ΗΠΑ τώρα είναι ο κος David Taylor. Αν φέρεις κάποιος που δεν έχει παλέψει ποτέ και τον βάλεις να παίξει με τον Tylor θα τον τελειώσει σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η ασέβεια που δείχνει ο κόσμος στην πυγμαχία είναι φοβερή εγώ σέβομαι το σπορ. Ήμουν ερασιτέχνης πυγμάχος, ήθελα να πάω στους Ολυμπιακούς το 2000 και τελικά αφοσιώθηκα στην πάλη, αλλά νοιάζομαι για το σπορ.»

Αν ο Conor McGregor αντέξει 30 δευτερόλεπτα με τον Floyd Mayweather, είναι κακό για την πυγμαχία και νομίζω θα αντέξει. Αν ο Conor βγάλει τον πρώτο γύρο, όλο το σπορ είναι ένας ψεύτικος, στημένος μύθος. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η πυγμαχία είναι αληθινή και ο floyd Θα τον τελειώσει αλλά είμαι άνθρωπος του ΜΜΑ και θα είμαι με τον Conor.»

Σκληρά λόγια από τον Sonnen που μπορεί να έχουν μια μικρή δόση αλήθειας, αφού το γεγονός ότι ο 49-0 θα παίξει με τον 0-0 και υπάρχει κόσμος που θέλει να το δει, δεν το τιμάει ιδιαίτερα.

Βέβαια μια μάχη και ένας μαχητής (o floyd) δεν καθορίζουν όλο το άθλημα αλλά σίγουρα μπορούν να αμαυρώσουν λίγο την εικόνα του, έστω και προσωρινά.

Εσείς τι λέτε;