19/04/2024

Ανδρέας Κατζουράκης: Το ονειρικό ντεμπούτο, η νέα ομάδα και η υπόσχεση…

Ένα ονειρικό ντεμπούτο στην επαγγελματική πυγμαχία έκανε πριν από λίγες μέρες ο Ανδρέας Κατζουράκης που κέρδισε με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο τον Chukka Willis στην Αμερική.


Ο αθλητής που άφησε την ερασιτεχνική πυγμαχία, χάριν της επαγγελματικής, έχει στο πλευρό του τον Θανάση Μιχαλούδη και υπόσχεται πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να πετύχει τους στόχους του. Αναλυτικά η συνέντευξη του Κατζουράκη στο Fightsports.gr:

Ανδρέα στο πρώτο σου παιχνίδι είχες έκανες πολύ καλό ματς. Ο αγώνας πήγε όπως θα ήθελες; Πες μας λίγα λόγια για το ματς και τις εντυπώσεις σου;

«Για το πρώτο μου παιχνίδι δεν θα μπορούσα πραγματικά να είμαι πιο ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος. Καθώς το ντεμπούτο μου ήταν προγραμματισμένο για έξι γύρους με έναν σχετικά έμπειρο αντίπαλο, σε τηλεοπτικό event.

Όσο για την έκβαση του αγώνα ήταν πραγματικά ακριβώς αυτό που θέλαμε. Μπορεί να ακούγομαι γραφικός λέγοντας ότι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει, αλλά έτσι έγινε.

Οι εντυπώσεις μου για την διοργάνωση είναι παρά πολύ θετικές καθώς μέχρι και ο προπονητής μου ο Θανάσης Μιχαλουδης ο οποίος έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία από αγώνες στην Αμερική μου είπε ότι πραγματικά ήταν ένα παρά πολύ οργανωμένο και καλοστημένο event».

Dreams come true…! 🥊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Katzourakis (@adreaskatz) στις

Έκανες το επαγγελματικό σου ντεμπούτο με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να αφήσεις το ερασιτεχνικό μποξ και να συνεχίσεις στο επαγγελματικό;

«Δεν θελω να παρεξηγηθώ με την απάντηση μου, και ταυτόχρονα ούτε να προσβάλω κανέναν. Το ερασιτεχνικό μποξ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει ξανά να δείχνει σημαντική βελτίωση, λόγω προσωπικών ενεργειών ορισμένων προπονητών και ορισμένων ανθρώπων που βοηθούν χρηματικά αθλητές και ομάδες.

Αλλά δυστυχώς θεωρώ ότι ακόμα δεν μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να βγάζει το ψωμί του αποκλειστικά από πυγμαχία ή kick boxing ως επαγγελματίας αθλητής, εκτός και αν μιλάμε για κάποια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που μπορεί να μην γνωρίζω.

Αυτό λοιπόν που με ώθησε να αφήσω την ερασιτεχνική πυγμαχία δεν ήταν ούτε τόσο το επίπεδο, ούτε τα χρήματα αλλά ο χρόνος που μου έτρωγε από τις σπουδές μου και την προσωπική μου ζωή χωρίς να αμείβομαι με οποιονδήποτε τρόπο είτε χρηματικά είτε με κάποιον σπουδαίο τίτλο.

Γιατί ως Ανδρέας δεν μου έφτανε να βγαίνω εξωτερικό να κερδίζω έναν, δυο αγώνες να μπαίνω 8αδα ή στα μετάλλια σε κάποιο τουρνουά αλλά να μην φέρνω μετάλλιο από κάποιο πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που δεν είναι μέρος της πυγμαχίας ποσό δύσκολο είναι με τους πόρους και την στήριξη της διοίκησης που έχουμε στην Ελλάδα είναι το να καταφέρει ένας αθλητής αυτά τα πράγματα».

Dream Team!!! 1-0 🥊🏆 #prodebut #ko #boxing

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Katzourakis (@adreaskatz) στις

Ποιο είναι το team που θα σε συνοδεύει πλέον στους επαγγελματικούς σου αγώνες;

«Το team που θα με συνοδεύει στους αγώνες μου δεν θα αλλάξει και αποτελείτε από τον προπονητή μου τον Θανάση Μιχαλουδη, τον γυμναστή μου Cesar Flores και τον cutman μου Juan Ramirez».

 Θεωρείς πως οι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να κάνουν μία πορεία όπως αυτή του Αρναούτη για παράδειγμα με έδρα την Ελλάδα ή απαραίτητα θα πρέπει να είναι στην Αμερική;
«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι πάνω στην συγκεκριμένη ερώτηση πέρα από ότι θεωρώ πως όλα μπορούν να γίνουν, απλά σίγουρα υπάρχει διαφορετικός βαθμός δυσκολίας και διαφορετικές ευκαιρίες.

Αν κάποιος μπορεί να φτιάξει την σωστή ομάδα στην Ελλάδα και δεν εννοώ μόνο προπονητικά, αλλά και σε επίπεδο μάνατζμεντ και χρηματικό τότε σίγουρα μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα, αλλά όσο το επίπεδο ανεβαίνει δεν νομίζω ότι είναι εύκολο ένας αθλητής που έχει έδρα στην Ελλάδα να μπορέσει να βρει το κατάλληλο σπαρινγκ και αλλά πράγματα που θα τον βοηθήσουν να ανταγωνιστεί παγκόσμιους πρωταθλητές».

 Ένα μήνυμα στον κόσμο που σε ακολουθεί τι μπορείς να τους υποσχεθείς;

«Στον κόσμο που με ακολουθεί και σε όλους μου τους φίλους το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι πάντα θα δίνω τα πάντα στις προπονήσεις μου και στην προετοιμασία μου ώστε να μπορώ να δίνω κάθε φορά και τον καλύτερο μου εαυτό στους αγώνες. Αυτό και τίποτα περισσότερο, όλα τα αλλά ελπίζουμε να έρθουν στην πορεία».

159.8 lbs! Ready for tomorrow!! 💪🏻🥊 #boxing #pro #debut

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Katzourakis (@adreaskatz) στις