02/05/2024

Αλλαγή αποτελέσματος από το Final Fight και νικήτρια η Άννα Μαρία The Gun επί του Rid Gashi

Μετά τις διαμαρτυρίες της Ελληνικής πλευράς για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Άννα Μαρίας The Gun και του Rid Gashi στο Final Fight, η διοργάνωση επανεξέτασε τα στοιχεία του αγώνα αλλάζοντας το αποτέλεσμα υπέρ της Ελληνίδας fighter.


Η ανακοίνωση του promotion αναφέρει πως υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος, πως δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τα γάντια που χρησιμοποιήθηκαν και ο τίτλος Young Fighter κατοχυρώνεται στην The Gun.

Όσον αφορά την ρεβάνς αυτή πλέον μπορεί να γίνει μόνο αν ο Gashi θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο της νεαρής αθλήτριας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοργάνωση Final Fight που τελείωσε το πρώτο event με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 22/12/2018, αφού μελέτησε τα βίντεο των αγώνων και λαμβάνοντας υπ όψη τις διαμαρτυρίες και την επίσημη ένσταση για λάθος αποτέλεσμα στον αγώνα Ghasi vs Trifilli που έληξε υπέρ του Ghasi, επισημαινει τα εξης:
1. Υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος όπως προκύπτει από την διόρθωση με το χέρι της βαθμολογίας του ενός εκ των τριών κριτων η οποία αλλάζει τη συνολική βαθμολογία. 
2. Συνυπολογιζοντας δε το οτι δεν υπήρξε τήρηση της συμφωνίας για χρησιμοποιηση των συμφωνημενων γαντιών τα οποία παρ ότι η διοργάνωση είχε διαθέσιμα, η πλευρά του πρώτου αθλητή δεν χρησιμοποίησε κρύβοντας τα, υποχρεωνοντας σε αλλαγή γαντιων την δεύτερη αθλήτρια και ότι κακώς δεν δόθηκε επίσημη παρατήρηση για παθητικό παιχνίδι στον Gashi, αποφασιζει:
Ο αγώνας, καθώς και ο τίτλος young fighter της διοργάνωσης κατοχυρωνονται στην αθλήτρια Άννα-Μαρία Τριφυλλη. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε επαναληπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο αθλητών για τον συγκεκριμένο τίτλο μπορεί να έχει μόνο τη μορφή διεκδίκησης από την πλευρά του Gashi. 
Τέλος τονίζονται τα παρακατω: Οι περιφερειακοι κριτές των αγώνων παρότι ήταν ίδιας εθνικότητας με τον Gashi, βαθμολογησαν υπέρ της Τριφυλλη, ο Ελληνας κεντρικός διαιτητής εξίσου αντικειμενικος γλύτωσε τον Gashi από επίσημη παρατήρηση, δείχνοντας με τη σειρά του ότι η εθνικότητα δεν επηρεάζει την κρίση. Υπό διερεύνηση παραμένει η στιγμή της αλλαγής του αποτελέσματος πριν φτάσει στην γραμματεία των αγώνων για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες».