25/04/2024

Αλέξης Νικολακόπουλος: Έχω κι εγώ μάχιμη οικογένεια, όχι μόνο ο Τζώτζος

Ο Αλέξης Νικολακόπουλος συνηθίζει να τα λέει έξω απ’τα δόντια κι όταν αποφασίζεις να του πάρεις δηλώσεις ξέρεις πως θα βγάλεις… θέμα. Έτσι και εμείς, λίγες μέρες πριν το EBO επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε τους λόγους που επέλεξε να πυγμαχήσει. « Λάτρεψα την πυγμαχία από την πρώτη στιγμή. Στις πρώτες μου προπονήσεις κιόλας κατάλαβα πως η πυγμαχία είναι πολλά παραπάνω από τρεις μπουνιές (όπως νόμιζα μέχρι τότε). Αντιλαμβάνοντας λοιπόν, πόσα γνωρίζει και εκτελεί ένας πυγμάχος στην λεπτομέρεια, ήθελα οπωσδήποτε να γίνω ένας και να αγωνιστώ κάποια στιγμή. Από ότι φαίνεται η στιγμή έφτασε», τόνισε αρχικά ο Νικολακόπουλος που τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε στο ντεμπούτο του να πέσει στα βαθιά. «Η αλήθεια είναι πως ήθελα ένα ευκολότερο αγώνα για την εμπειρία πρώτα. Όταν μου είπαν να παίξω με τον Φώτη Τζώτζο, σκέφτηκα πως ένας αθλητής του επιπέδου του θα με πιέσει στα όριά μου, για να πάρω μία μεγάλη δόση εμπειρίας πυγμαχικού αγώνα μαζεμένη».

«Πρώτος μου στόχος να μην πέσω νοκ άουτ»!

Δεν περιμέναμε στην συνέχεια της συνέντευξης την παραπάνω παραδοχή όπου ο Αλέξης Νικολακόπουλος παραδέχεται πως στόχος του αρχικά είναι να μην πέσει νοκ άουτ!

«Πρώτος μου στόχος είναι να μην πέσω ΚΟ. Επίσης θα προσπαθήσω να κερδίσω. Νομίζω ότι θα έχω σημαντικό πλεονέκτημα δύναμης, αφού είμαι πιο βαρύς και πιο συμπαγής. Έχω βέβαια και την εναλλακτική: Εάν βρω τα σκούρα στον αγώνα, μπορώ πάντα να μπω για takedown και να τελειώσω τον αγώνα στο έδαφος… τουλάχιστον έτσι θα φύγω με το κεφάλι ψηλά».

Τέλος ο MMAer έστειλε αυστηρό μήνυμα στον αντίπαλο του μεταξύ σοβαρού και αστείου.

« Καλό θα είναι ο Τζώτζος μπαίνοντας στον αγώνα να θυμάται πως και εγώ έχω μάχημη οικογένεια και πως ξέρω πού μένει…».