18/04/2024

Αλέξης Ιωακειμίδης: Το χρυσό παιδί του Golden Corner

O 17χρονος Αλέξης Ιωακειμίδης έχει καταφέρει από νωρίς να φτάσει σε σημαντικές διακρίσεις και ανήκει στον σύλλογο του Golden Corner.


Ο νεαρός αθλητής μάλιστα έκλεισε μία πολύ σημαντική χορηγία με τον ΟΠΑΠ για 1+1 χρόνο. Ο ΟΠΑΠ θα του χορηγεί ένα πόσο για τα έξοδα του, ενόσω ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό στο στυλ της πυγμαχίας. Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο  Ιωακειμίδης στο σάιτ του ΟΠΑΠ:

Ονομάζομαι Αλέξης Ιωακειμίδης, γεννήθηκα στις 26 Μαΐου του 2001 στην Αθήνα, όπου και κατοικώ μαζί με την οικογένειά μου, η οποία είναι το μεγάλο μου στήριγμα. Η σχέση μου με τον αθλητισμό ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, οπότε ξεκίνησα κολύμβηση και μάλιστα κάνοντας πρωταθλητισμό.

Όμως το βαρύ προπονητικό πρόγραμμα με έκανε να αποχωρήσω από το άθλημα. Αργότερα και ακολουθώντας το παράδειγμα του αδερφού μου, επιχείρησα να δοκιμάσω την τύχη μου στην πυγμαχία.

Δεν άργησα να κολλήσω το μικρόβιο και να παθιαστώ με την ιδέα να ανέβω στο ρινγκ, το οποίο τελικά κατάφερα στα 14. Ο πρωταθλητισμός ήρθε ένα χρόνο αργότερα και χάρη στην διάθεσή μου να αγωνιστώ και στη σκληρή προσπάθεια κατέκτησα το πρώτο μου Χρυσό μετάλλιο.

Από ‘κει και πέρα η επιθυμία μου για περισσότερα μετάλλια όλο και μεγάλωνε με αποκορύφωμα τα τέσσερα συνεχόμενα Χρυσά σε πανελλήνια και σχολικά πρωταθλήματα.

Όμως αυτά δεν μου ήταν αρκετά. Η συμμετοχή μου σε διεθνή τουρνουά και αγώνες ήταν η επόμενη πρόκληση. Έτσι παρά τις δυσκολίες και το φόρτο που αντιμετωπίζω ως μαθητής με στόχο την οδοντιατρική, συνεχίζω να αγωνίζομαι και να θυσιάζω την καθημερινότητα μου ως έφηβος για χάρη του αθλήματος.

«Προσπάθεια δεν είναι απλά 10 γράμματα. Η προσπάθεια συνιστά ζωτικό μέσο ικανοποίησης προσωπικών επιθυμιών αλλά και στόχων. Στόχοι που χωρίς κόπο δεν κατακτώνται εύκολα.»

 Διακρίσεις:

1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 2018, Δροσιά

1η θέση Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Νέων 2018, Μοσχάτο

1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2017, Καβάλα

1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2016, Καβάλα

1η θέση Κύπελλο Μοσχάτου 2018