20/04/2024

Αλέξανδρος Στρέλτσοφ: Η Α’κατηγορία έχει πιο δυνατούς πυγμάχους από το επαγγελματικό στην Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Στρέλτσοφ πάλεψε σκληρά στον τελικό με τον Κωνσταντίνο Τζανάκη και τελικά πήρε την δεύτερη θέση.


Ο αθλητής του Αία Χολαργού αναφέρθηκε αρχικά για το παιχνίδι.

«Ήταν ένα χτύπημα, μία απροσεξία. Σε αυτά τα κιλά, ένα χτύπημα μπορεί να είναι καθοριστικό. Μπορούσα να συνεχίσω, να συνέλθω σε παθητική άμυνα, αλλά στην ερασιτεχνική πυγμαχία, αν βλέπουν ότι κινδυνεύει ο αθλητής, τον σταματάνε.

Κοιτάνε πρώτα τον αθλητή και μετά το άθλημα. Στο επαγγελματικό μποξ, αυτό το ματς θα συνεχιζόταν. Χωρίς να ξέρουμε το αποτέλεσμα, μπορεί να συνέχιζα και να κέρδιζα το ματς ή μπορεί να μην προλάβαινα να συνέλθω και να έπεφτα ξανά»,ανέφερε ο Στρέλτσοφ που μίλησε για τον επόμενο στόχο του.

«Στην Ελλάδα προς στιγμήν, έχουμε μόνο την Α’κατηγορία που παίζεται μία φορά τον χρόνο. Στόχος όλων είναι να την πάρουν και να βγουν εκτός συνόρων με την Εθνική. Τώρα που βγήκα δεύτερος, έχει την θέση άλλος.

Κάποια στιγμή θέλω να παίξω επαγγελματικό, σε ένα- δύο χρόνια, να ανέβω κι άλλο. Αλλά στο εξωτερικό, διότι στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένη η επαγγελματική πυγμαχία.

Η Α’κατηγορία έχει και πιο δυνατούς πυγμάχους απ’ότι στην επαγγελματική στην Ελλάδα. Ο μόνος που μπορώ να ξεχωρίσω σαν πυγμάχο καλό στο επαγγελματικό μποξ, είναι ο Τάσος Μπερδέσης».