26/04/2024

Αήττητος Vs Αήττητος: Σήμερα η μεγάλη μάχη Kovalev/Ward (BINTEO+Ζύγιση)

Η στιγμή που το σημαντικότερο παιχνίδι για το 2016 και ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της επαγγελματικής πυγμαχίας θα διεξαχθεί έφτασε!

Τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ο Sergey Kovalev θα συγκρουστεί με τον Andre Ward με φόντο της κατάκτηση των ζωνών των: WBA (Undisputed), IBF και WBO light heavyweight.

Ο Ward όπως και ο Ρώσος είναι αήττητος. Στο ενεργητικό του μετράει 30 νίκες και 15 ΚΟ όπως κι ένα χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Η διαφορά Ward – Kovalev είναι πως ο Sergey στο ρεκόρ του είναι φανερά ανώτερος στον τομέα της αποτελεσματικότητας στα χτυπήματα και τα συνολικά ΚΟ. Ο Ρώσος σε 31 παιχνίδια έχει 30 νίκες με 26 ΚΟ και μία ισοπαλία.

Στο τελευταίο του παιχνίδι ο «Krusher» παρότι πολλοί πίστεψαν ότι θα πήγαινε… σβηστός τα βρήκα σκούρα κόντρα στον Isaac Chilemba γεγονός που οδήγησε τη μάχη στην απόφαση. Ο Sergey φανερά στεναχωρημένος τότε είχε ζητήσει συγγνώμη από τους φαν στη Ρωσία όπου έγινε το ματς γιατί παραδέχτηκε ότι μπερδεύτηκε πάρα πολύ από το στυλ του αντιπάλου.

Όσον αφορά τον Andre στα δύο τελευταία του παιχνίδια πήγε στην απόφαση, αλλά δεν μας φαίνεται περίεργο καθώς έτσι συνηθίζει στα περισσότερα παιχνίδια του.

Στα μεγάλα ματς που έχει παίξει με τους θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους: Kessler, Abraham και Froch μόνο με τον Δανό η μάχη σταμάτησε στον 11ο γύρο λόγω προτροπής του γιατρού και εξαιτίας των κοψιμάτων του Kessler στο πρόσωπο. Τα κοψίματα είχαν προέλθει από κουτουλιές (σ.σ. αμφιλεγόμενο μέχρι και σήμερα). Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι εκείνη τη στιγμή της διακοπής ο Andre ήταν μπροστά στις βαθμολογίες.

Σχετικά με τους άλλους δύο αντιπάλους ο Αμερικανός ακολούθησε τη γνωστή συνταγή της ομόφωνης απόφασης των κριτών.

Οι δύο σούπερ σταρ ζυγίστηκαν χθες όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και δείχνουν και οι δύο σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση: