23/04/2024

Ήττα Κουτσογεωργοπούλου με «πυρά» της Ελληνικής ομοσπονδίας πυγμαχίας για το αποτέλεσμα

Την καλή εμφάνιση της Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου εκθείασε η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας που θεωρεί άδικη την ήττα από την  Shekerbekova Zhaina στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση για την αθλήτρια του Νίκου Δροσόπουλου. 


«Αναγκαίο είναι να γίνει ειδική αναφορά για το «βαρύ» πυροβολικό της εθνικής μας ομάδας Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου (5η θέση στο πανευρωπαϊκό elite 2016) που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Σερβία στο 7ο Nations Cup.

Η αθλήτριά μας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση ευρωπαϊκού επιπέδου παίζοντας στα «ίσια» την 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καζακστάν με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, Shekerbekova Zhaina.

Η απόφαση των κριτών ήταν πραγματικά δύσκολη. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε παρακάτω το φύλλο αγώνος. Οι κριτές από την Ινδία και από την Πολωνία δίνουν νικήτρια καθαρά την Ελληνίδα αθλήτρια, ο κριτής από την Αγγλία νικήτρια την αθλήτρια του Καζακστάν, ενώ οι δύο Σέρβοι κριτές με ένα σημείο διαφορά την αθλήτρια του Καζακστάν, δίνοντας τελικά την πλειοψηφική απόφαση 3-2.

Το γεγονός αυτό μας κάνει να διερωτηθούμε αν η απόφασή τους είχε πελατειακό χαρακτήρα και όχι τόσο αγωνιστικό.

Δεδομένου ότι οι Σέρβοι διοργανωτές «πρόσεξαν» ιδιαιτέρως την πολυάριθμη αποστολή των Καζακστανών. Η προετοιμασία της αθλήτριας των 51 κιλών elite Κατερίνας Κουτσογεωργοπούλου συνεχίζεται με επόμενο σταθμό το παγκόσμιο τουρνουά «Strandja» στη Σόφια με στόχο το Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς αγώνες».